Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

maanantai 10. kesäkuuta 2013

Valkoinen pihasyreeni

Meidän talon paikalla on aikoinaan sijainnut jonkinlainen pieni mummonmökki. Se on purettu jo aikaa ennen, kuin tontin ostimme. Vanhasta mökistä oli jäljellä muutamia tiiliä, aukkokohta metsän laidassa ja karviaispensas. Yksi kivi kivijalasta ja pihasyreeni, joka kasvoi upeana aukean laidassa.

Karviainen on nyt innostunut uuteen kasvuun ja matalaksi jyrätty syreeni rehottaa hullun lailla. Mutta, siinä on todellakin yksi mutta! Se on liila! Tahtoisin joukkoon valkoista ja myös hempeän vaaleanpunaista syreeniä. Ostinkin valkoisen taimen, mutta ymmärtämättömänä istutin sen vanhan kasvuston viereen. Se ei ole siinä viihtynyt. Hengissä on, muttei kuki koskaan. Kitukasvuinenkin se on!

Ihmettelin, mikä on vialla, kunnes jostain luin, ettei tuollainen jalostettu syreeni pärjää pihasyreenin kanssa. Ymmärrän! Hienoneiti kärsii maalaisessa ilmapiirissä, eikä suostu kukkimaan!  Nyt kysynkin, mistä saan reilua kunnon pihasyreeniä, oikein maalaisversiota valkeana ja vaaleanpunaisena tuohon jättipuskaani lisäksi? Somebody help! Jos pihassasi on ylimääräistä, voin tarjota sille rakastavan kodin! Myös mitä vaaan kivikkokasveja ja perennoita otan mieluusti kuivaan ja aurinkoiseen pihaani vastaan!

1 kommentti:

  1. Onko valkoinen syreeni jotenkin arempi, sillä meilläkin sellainen otti ja kuoli vain muutaman vuoden istutuksen jälkeen?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!