Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

torstai 27. kesäkuuta 2013

Trooppinen kesä meidänkin kylällä

Huh hellettä, sano meidän mummu, kun blogia kirjoitteli... En ole yhtään, yhtään helleihminen! En! En viihdy auringossa, mutta jos ei ole liian kuuma, voin toki ulkoilla aurinkoisenakin päivänä. En jaksa istua tai maata, ihan vaan käristämässä nahkaani, enkä tuota auringonottoa ole nuoruusvuosien jälkeen ees harrastanut. Mutta suotakoon se niille, joille se on jotenkin mieluisaa. Ajauduin juuri jälleen kerran väittelemään ikiruskettaja ystävättäreni kanssa aiheesta, mutta en anna periksi, en pisaraakaan. Eikä hänkään! En aio hankkia ryppyjä ennen aikojani, enkä myöskään melanoomaa, jota on jo perheessä ollutkin. Se ei vaan ole mun juttu. Rusketun kyllä helposti, kyllä se niin on, mutta viihdyn joko varjossa lukemassa tai sitten haluan tehdä jotain ulkona. En voisi kuvitellakaan, että menisin vaan makaamaan aurinkoon. Siinähän voisi tehdä pihatöitä, voisi ripustaa pyykkiä, voisi ehkä uida, juosta tai pyöräillä. On mulla kickbike myös, silläkin potkuttelu on kivaa. Järvelle menen kalaan tai uimaan. Mutta ei, en mene sinne makaamaan rannalle. En.

Tänään tuli muutama oikein reipas kuurosade, jotka kyllä loppuivat onneksi aika lyhyeen. Ei sinänsä mitään, satuinpa vain yhden kuuron aikana keskustaan ja siellä sitä pääsin ihmettelemään. Meidän piha kastui pariin kertaan, mutta se kaupungilla näkemäni kuuro oli kyllä jännä. Nappasin kuvankin, kun keskellä katua suihkusi kiva pieni geysir, jotain kaivonkansia oli siinä ja sieltä raosta suhinalla tuli suihku!

Eipä tuo suihku kuvassa näytä juuri miltään...
 
Auto, siis miehen auto, meni katsastuksesta läpi ja huokasimme helpotuksesta! Aina se vähän jännittää, kun kyseessä on kuitenkin vanha kottero... Ukkosen komea jylinä säesti riemunkiljahduksia! Ja höpö, höpö, ei me sentään ääneen kiljuttu, mielessämme vaan!
 
Pitää alkaa nyt kasaamaan tuota leluarkkua, joka on saanut rauhassa kuivua. Ja niin joo, teinpä yhden värjäyskokeilunkin Dylonin pesukoneväreillä. Yksi kirppislöytö oli koneessa, vieläkin siellä pyörii. Nyt on menossa pesuaineen kanssa pyöritys. Siitä on maksettu huikeat 3 euroa kirppiksellä, plus väri ja suola, joten sanotaan pyöreästi 12 euroa yhteensä. Jos siitä tulee kiva, se on halpa hinta puuvillaisesta päiväpeitosta. Innolla odotan lopputulosta.
 
Kirppikseltä ostin tänään vielä tuollaisen jonkinlaisen emalisangon tai mikähän se nyt oikein onkaan. On ihan kuin samaa sarjaa mun aiemmin ostamani siivilän kanssa. Siivilässä asustaa juoru, joten tähänkin voi ehkä päätyä jokin kukka... Katotaan nyt!
 
 
Ostin myös 50 x 70 kokoisen taulunkehyksen, johon saattaa päätyä yksi juliste. Siitä kuvia myöhemmin, jos minun ihmeelliset suunnitelmani vaan suinkin onnistuvat!
 
Mitäpäs sitä sitten muutakaan, kuin mukavaa torstai-iltaa ja perjantaita samaan syssyyn. Huomenissa uutta ja aivan yhtä joutavaa jorinaa luvassa, toivottavasti jaksatte lukaista!
 
 
 
 
 
 

6 kommenttia:

 1. Täällä toinen, joka ei jaksa maata auringossa. Mä olen kyllä aina välillä aikoinaan yrittänyt, jotta edes jotain väriä koipiini saisin, mutta 5 minuuttia ja sitten tulee jo niin tukala olo, että varjoon suojaan on kipsittävä.
  Lisäksi nää helteet tekee minusta entistä saamattomamman - töissä just ja just jaksan käydä, mutta kotona ei niin yhtikäs mitään. Kirja on kädessä vaan ei edisty - tuntuu, kuin ajatuksetkin olisi tahmassa.
  Silti - parempi tämäkin kuin jatkuvat sateet ja kylmä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, sehän on hyvä, etten ole ainoa kummajainen, joka ei nUti helteistä! Yksi syy minullakin se, ettei sellaisena nahkean hikisenä jaksa/viitsi tehdä mitään! Ärsyttää, kun tekis mieli touhuta kaikenlaista!

   Poista
 2. ♥ tänä aamuna onneksi kivan raikasta! Mukavaa perjantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään näyttääkin lupaavalta, sillä leipoa ja siivotakin pitäis jossain välissä! Jaksaa paremmin, jos on hiukan ees viileämpää!

   Poista
 3. Sinulle on haaste blogissani (muutama päivä sitten laitoin) kipaise hakemassa jos kiinnostaa :)

  Mukavaa perjantaita !

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!