Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Ei olisi pitänyt sanoa sitä ääneen!

No, nih! Taas mulle kävi tämä sama legendaarinen juttu, joka jostain syystä tuppaa mulle käymään aikalailla helposti! Nimittäin se, että kun menen innoissani kehumaan jotain, mitä minulla on, kuten esim. saumuria, niin sehän pentele alkaa saman tien oikutella.... Nyt sitten sellainen tilanne sattui puhelimen kanssa!

Minulla on ollut tuo uskollinen "aikuisten tamagochi", älypuhelin, lelu, kaveri, mikä lie... jo muutaman vuoden käytössä ja tykkään siitä kovasti. Olen pärjännyt sen kanssa kerrassaan mainiosti, enkä ole ollut aikeissa vaihtaa sitä pois vielä aikoihin. Just viime viikolla joku mieheni kaveri oli kyseistä puhelinta kysellyt, lähinnä siis käyttökokemuksia ja minähän tyytyväisenä hehkutin oikein kunnolla!
20130623_222227.jpg
 
Siinähän se reppana on, sormenjälkineen, kaikkineen, ja heijastelee kattolamppua...

No, eilen illallahan se sitten tapahtui! Otin puhelimen käteeni ja katsoin, mikä ihmeen pikkukuvake sen näytöllä näkyi... Joku ihan uusi, jota en ollut aiemmin nähnyt. Niinpä, syystä, että aiemmin tätä ongelmaa ei ole ollutkaan. Kuvakkeen takaa paljastui teksti: "USB-muisti vahingoittunut", eikä muuta. Mitäs nyt, ihmettelin, mutta tajusin toki, että jokin sillä ressukalla on nyt hätänä. Ja niin olikin, sillä kaikki kuvat, joita olin sillä napsinut, olivat kadonneet. Muisti oli tullut jostain syystä tiensä päähän, eikä kuvia enää voinut ottaa, eikä entisiä löytynyt puhelimesta.

Jälleen kerran sain osoituksen siitä, että tekniikka on ihmeellistä, sillä näinhän yhdelle minun entiselle puhelimellenikin kävi, että yhtäkkiä kaikki tiedot, joita se sisälsi, olivatkin poissa. Tällä kertaa VAIN kuvat, sillä kaikki muu on tallessa. Google -tili  pelasti minut tällä kertaa, sillä kaikki puhelimen ja tabletin kameroilla näpsimäni menee taltee Googlen kuviin, joten sieltähän ne nyt löytyvät joka tapauksessa.

Onko kellään kokemusta tällaisesta? Jos nyt ostan siihen uuden muistikortin, siis sen microSD:n, joka siihen kuuluisikin, voinko sen avulla edelleen kuvata? Help, ystävät, olen ihmeissäni tuon kanssa, kun tykkään kuvata puhelimella, jos ei kameraa ole mukana...

2 kommenttia:

  1. Enpä osaa neuvoa ongelmassasi. Sen verran olen kuitenkin näiden nykyajan vempaimien kanssa oppinut, että kaikki pitää tallentaa vähintään kahteen paikkaan. Muuten menettää kenties hyvinkin arvokkaat muistot. Kameralla ottamani kuvat tallennan sekä ulkoiselle kovalevylle että poltan rompuille.

    VastaaPoista
  2. ♥ voi,minusta ei kyllä nyt taida olla apua :(

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!