Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

torstai 13. kesäkuuta 2013

Tallinnassa eilen - tänään kotona

Eilinen päivä vierähti iloisella Tallinnan päiväreissulla. Meitä oli 16 naisihmistä, jotka ovat kahta lukuunottamatta nykyisiä tai entisiä työkavereita keskenään. Osa muuten vaan kavereita jo pitemmmältä ajalta. Kesäkuun alun Tallinnan reissu on jo perinne, ehkä kymmenen vuoden ajan jo näitä keikkoja on kuulemma tehty. Itse olin ehkä neljättä kertaa, jos oikein muistan, tämän porukan kanssa. Viime vuonna matkustin Venäjälle heti loman alussa, joten silloin jäi väliin tämä Tallinnan käynti. Muissa kokoonpanoissa on tullut käytyä enemmänkin. Reippaasta ryhmästämme en napannut kuvia, joten nyt täytyy pärjätä ilman vaan...

Mukavaa matkailua edistää sekin, että meillä oli taas kerran pikkubussi käytössä meno- ja tulomatkalla omalta paikkakunnalta satamaan. Viking Xpres oli tällä kertaa laivamme. Tykkään siitä, että sillä matka kestää vain 2 ja ½ tuntia, toisin kuin noilla hitaammilla. Kantosiipialuksiin verrattunahan tuokin on hidas, mutta se on kuitenkin oikein kunnon laiva.

Menomatkalla söimme buffetlounaan, josta tosiaan oli maha täynnä vielä pitkän aikaa. Pikkuisen kaikkea kun maistaa, tulee syötyä huomaamatta aika paljon... Mutta kerrankos tuota nyt herkutellaan!
Maissa suuntasimme suoraan käsityötukku Karnaluksiin, kuten yleensä... No, eivät kyllä kaikki, mutta ne meistä, jotka tykkäävät käsityöjutuista tietenkin. Joskus on varattu etukäteen jotain kauneushoitoja, manikyyriä tai pedikyyriä, mutta tällä kertaa osa suuntasi vaateostoksille tai terasseille.

Karnaluks on kyllä paikka, joka kannattaa käydä tsekkaamassa, jos ei ole koskaan käynyt! Se on siis tukku, joten siellä löytyy tukuttain tavaraa, pakkauksia, pahvilaatikoita, ilman mitään kaunista esillepanoa. Hintoja ei vieläkään kaikesta löydy, vaikka viime vuosien aikana nyt jo hiukan ovatkin sitä puolta saaneet kuntoon. Kassoja on myös lisätty. Kassat ovat kuitenkin verrattain hitaita, sillä kaikki tuoteet haetaan koneelta nimen perusteella, mitään viivakoodeja tai numeroita käyttämättä. Ja tärkeää on huomioida, että siellä ei käy kortit, vaan ainoastaan käteinen raha.

Omat ostokseni
 
Minun ostokseni jäivät tällä kertaa aika pieniksi, sillä olin tehnyt päätöksen, lupauksen itselleni. En osta kankaita, enkä lankoja, vaan käytän entiset ensin pois. Voi olla mahdoton lupaus pitää, mutta koitan noudattaa sitä parhaani mukaan.  Varastoja on nimittäin kertynyt aika paljon vuosien mittaan. Ostinkin vain ruusupuisia neulepuikkoja, joihin olen vähitellen siirtynyt. Sitten löytyi muutama pieni kukkaronkehys, jotka olivat niin mukavan pikkuisia, etten voinut niitä vastustaa...
 
Karnaluksista vielä sen verran, että se on ehkä minulle entisenä turvallisuusvastaavana ja suojelupäällikkönä vähän niinkuin arveluttava turvallisuudeltaan. Käytävät ovat kapeat ja niillä on tavaraa. Uloskäyntejä on yksi, joka sekin ehkä vähän hankalasti. Sokkeloinen tila, paljon tavaraa, huikea palokuorma, mitä vielä? Huh, huh! Näitä ei passaa miettiä liikaa, jos kuitenkin aina sinne suuntaan.
 
Tavaran paljoutta hyllyissä
 
Matkalla takaisin satamaan poikkesimme vielä toisessa kangaskaupassa, mutta sieltä ei matkaani tarttunut mitään. Vanhan kaupungin kautta piti sen verran poiketa, että haimme vielä sokerikuorrutteisia ihania manteleita matkaan... Laivalla tuli vielä syötyä pikaisesti lehtipihviä, jota meille tarjosi mukava, sanavalmis kokkipoika! Sitten hemmottelin itseäni pikkupullollisella Fresitaa, joka kruunasi päivän kivasti!
 
Tänään olenkin ommellut enimmäkseen, kuunnellut samalla äänikirjaa ja nauttinut kovasti lomailusta! Kissa osallistuu kaikkeen reippaasti, tai vähemmän reippaasti, nukkuen kankaitteni päällä. 
 
Paavo kääriytyy kankaisiin
 
Huomenna käväisen Helsingissä, siitä lisää sitten, kun palailen päivän päätteeksi kotiin taas! Hyvää yötä, ystäväiseni!
 
 
 

4 kommenttia:

 1. Kivoja tuollaiset päivän irtiotot! Ja vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta paikalta tuo kangaspuoti - parempi kun ei sinne eksy - on tuo kangashamstraus joskus lähtenyt lapasesta.
  Ja Paavolla näyttää olevan samanlaiset puuhat kuin meidän Viirulla;)
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 2. Olimme sitten samaa aikaa Tallinnassa, minä tosin Finlandialla, enkä tällä kertaa mennyt lähellekään Karnaluksia. Paloturvattomuudestaan huolimatta se on oikea käsityö- ja askarteluihmisen mekka. Ja suomalaisiin hintoihin verrattuna useimmiten todella edullinen.
  Paavolle onnittelut eilisen syntymäpäivän johdosta! Eikös Paavo täyttänyt 9 v?

  VastaaPoista
 3. ♥ Tarttis joskus mennä :) :) Mukavaa päivän jatkoa!

  VastaaPoista
 4. Me ollaan menossa elokuussa siskojen ja äidin kanssa päiväksi tallinnaan. :)
  kiva siis lukea tästä! Niin söpö sun ompelukaverisi!
  Mukavata juhannusviikkoa! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!