Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

tiistai 4. kesäkuuta 2013

Kesää ja kesäpuuhia

Opettajan ammatissa on paljon ihania puolia. Ei suinkaan vähäisin niistä on tämä ihana kesäloma! Lauantaina koulut siis päättyivät, kyyneliin ja itkun tyrskeeseen tällä kertaa... Tyttösilläni oli suru puserossa, kun ope lähti muille maille vierahille. Vaihdan siis työpaikkaa loman aikana ja syksyllä en enää palaa tuonne entiseen kouluuni. En suinkaan usko tuon surun kauaa tytöillä kestävän, sillä uusi mukava ope on tulossa syksyllä jatkamaan siitä, mihin jäimme.

Minulle muutto työpaikasta toiseen on haaveiden täyttymys, mutta myös näin kesähelteillä toteutettavaksi aikamoinen urakka. Meidän luokan irtain tavara on suurimmaksi osaksi omaani, siis lähinnä kirjat kirjahyllyssä, pelit ja muut pikku tilpehöörit. Otan tietenkin ne matkaani uuteen paikkaan. Koululta koululle muutto on luvassa torstaina, joten huomenissa taidan mennä loput pakkailut hoitamaan valmiiksi. Isäntä tulee kantamaan, mutta pakkaaminen ja purkaminen ovat silti lähinnä minun hommiani, kun olen tavaroiden omistajakin...

Kotona on kuuma. Kyllä täällä nyt tarkenee, eikä lämpö luita riko, kuten sanotaan. En valita. En vaikka mieleni tekisi. Olen sellainen pohjoisen ihminen, joka on tottunut vähemmän kuumiin kesiin. Helteet ovat nykyisin myös Lapissa tuttuja, mutta itse sanoisin siinä 20 asteen paikkeilla kulkevan kipurajan. Sen yläpuolelle en lämpötiloja kaipaa. Kissa on eri mieltä. Tuossa se taas köllöttelee ihan onnellisena.

Makuualustana oppilaiden tekemä kortti!
 
Meidän kirppispöytä työllistää tietenkin omalta osaltaa nyt alkukesän aikana. Toinen viikko on meneillään ja tavaraa roudataan sinne mahdollisimman usein lisää. Nyt on taas kuorma lähdössä tänään. Olen myynyt ilokseni vanhat keittiön tuolit ja pari hyllyä, joille ei enää ollut paikkaa. Nyt olisi vielä joitain huonekaluja ja vaatetta, kenkiä yms.
 
Pihassa vielä kukkii esim. Isabellan omenapuu
 
Pihan laitto on vasta vähitellen alkamassa. En jaksa näin kuumalla olla ulkona, joten menen sinne puuhailemaan vasta illansuussa, kun hiukan viilenee. Kesäkukkia ei ole vielä hankittu, mutta toisaalta, ehtiihän niitä tässä vähän kerrallaan. Yrttien kasvatus kiinnostaa ja niihin olenkin aikonut jatkossa syventyä tarkemmin. Nyt kuitenkin palailen ompelusteni pariin ja otan muutamia ennen ja jälkeen kuvia tuunattavista jutuista. Palaillaan myöhemmin niihin sitten!
 
Ihanaa tiistaita kaikille!
 
 
 

8 kommenttia:

 1. Onnea uuteen työhön - vaikka se vasta syksyllä alkaakin. Aina kesäisin harmittelen ammatinvalintaani - miksen lukenut opettajaksi. No, talvella en sitten enää valittelekaan. Ei ole helppoa se opettajan työ tänä päivänä!
  Itse en myöskään tykkää liian kuumasta, sellainen 22 astetta olisi optimi. Mutta en valittele noita helteitäkään - jotka muuten Turun osalta päättyivät tänä aamuna - koneellinen ilmastointi töissä hurisee siihen malliin, että villatakki on päällä ja jalassa villasukat. Kotona hurisee ilmalämpöpumppu pahimmilla helteillä, jotta saa edes yöt nukuttua;)
  Sinne myös ihanaa tiistaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on vielä tänäänkin sellainen helle, että ei oikein mitään jaksaisi tehdä. Sanoisin, että tuo 22 olisi kyllä mullekin riittävä ihan koko kesäksi, yhtään sen kuumemmasta en haaveile.

   Poista
 2. Toivottavasti uudessa työpaikassasi on vähemmän niitä negatiivisia puolia, joista talven aikana blogiisi kirjoittelit. Kyllä oppilaat hyvään opettajaan kiintyvät ja saattavat pitkäänkin kaivata. Älä suotta vähättele omaa merkitystäsi oppilaidesi elämässä.
  On tämä lämpö ihanaa, mutta töitä ei kyllä helteessä voi tehdä. Tulee pakollinen lepohetki, mutta ei sekään varmasti niin pahasta ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko se on tosiaan suoda itselleen leppoisaa oleskelua, ei tässä helteessä pärjää muuten. Yritän ottaa aina välillä pienen homman tehtäväkseni ja sitten taas istua alas hikoilemaan...

   Poista
 3. ♥ onnea täältäkin! Ihanat nuo omenapuun kukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä olen enemmän kuin tyytyväinen, että tämä onneton tilanne päättyi kannaltani näin. Uusi alku, uusi paikka ja uudet työkaverit. Entisistä ne, joiden kanssa olen ystävystynyt, varmasti jäävät elämääni, muut voin huoleti unohtaa.

   Poista
 4. Rentouttavaa lomaa sinulle, sitten muuton jälkeen...:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!