Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Suloista sunnuntai-iltaa


 
Tänään ulkoilimme aamupäivällä tuon mummun pikkuprinsessan kanssa täällä meidän omalla kylällä. Ihmeteltävää ja ihasteltavaa riitti alle kaksivuotiaalle runsain mitoin. Meidän oma västäräkkipariskunta pesii tuossa pihapiirissä ja näyttäytyi Maijallekin. Ihania luonnonkukkia on nyt joka puolella runsain mitoin. Perhosia, sudenkorentoja ja vaikka mitä ihmeellisiä pörriäisiäkin nähtiin.

Leikkimökkiin piti mennä leikkimään tyttösen kanssa, mutta kun avasin oven, sieltä syöksyi vastaan iso ampiainen. Ehdin nähdä ampiaispesän takakulmassa ja paiskasin oven kiinni. Tyttöä en tietenkään halunnut säikäyttää, joten äkkiä keksin jotain muuta touhua. Ensi kerraksi pitää ampiaiset hävittää ja mökki laittaa leikkikuntoon. Tämä onkin isännän heiniä, sillä minä olen allerginen ampiaisenpistoille.

Kiinanlaikkuköynnös rehottaa valtoimenaan, vielä valkoisena.
Pian se alkaa saada vaaleanpunaista väriä valkoisen tilalle.


Meidän entinen kyläkauppa lopetti toimintansa muutama vuosi sitten. Tänä kesänä siihen avattiin elintarvikekioski ja pieni kahvila tilalle. Sinne siis suuntasimme Maijankin kanssa tänään. Nuori yrittäjä, joka kioskikahvilaa pyörittää, leipoo sinne pullat itse, joten kahvia ja pullaa nautimme siinä pihapiirissä sitten prinsessankin kanssa. Tai eihän hän toki kahvia juo, mutta vesimukin ja pillin pyysimme tyttöselle. Hienoa, että saimme tänne kylälle tällaisen paikan, jossa pyöräretkeläiset ja rullaluistelijatkin voivat pitää taukoa, samoin kuin motoristit ja rekkakuskit meidän kyläläisten lisäksi.

Palautimme tyttösen kotiinsa iltapäivällä ja haimme samalla kuopuksemme kaupungista kotona käymään. Hän käy silloin tällöin syömässä, pyykillä tai muuten vaan oleskelemassa, mikä onkin kivaa vanhempien mielestä. Jälleen oli tarjolla lohta ja nyt myös ruotsalaisia uusia perunoita. Ne olivat taas kerran aika vetisiä, mutta menettelivät vihannesten ja kalan kanssa.

Nyt jatkuu yksinlomailu kotioloissa. Huomenna aion olla puuhakas ja touhuta täällä kotona omia hommmiani taas. Parissakin maalaushommassa ajattelin vähän edetä, mutta ompeluakin ehdin varmaan taas puuhailla. Ihanaa on, että saan tehdä omaan tahtiini ja pitää taukoa välillä, jos en jaksa. Pihahommiinkin toivon mukaan pääsen, jos ei hellettä enää tarvitse kärsiä... Ei tuossa jaksa oikein touhuta, jos on kovin kuuma. Mieluummin n. 20 asteen paikkeilla, ei yli, jotta voisin tehdäkin jotain.

Alkavalla viikolla suuntaan 16 kivan kaverin porukassa kohti Tallinnaa. Päiväreissu, hyvää ruokaa ja seuraa on luvassa. Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!2 kommenttia:

  1. Mukavaa viikkoa myös sinulle:)

    VastaaPoista
  2. Meillä on ollut ampiaisia miltei joka kesä leikkimökissä. Taitavat tykätä tehdä pesiään sinne. Täytyykin käydä katsastamassa tilanne ennen veljentytön kesävierailua. Mukavaa viikkoa sinullekin!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!