Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

perjantai 28. kesäkuuta 2013

Kuka hullu leipoo yöllä?

Välillä tekee vaan niin mieli leipoa. Välillä toisaalta ei. Nyt teki mieli leipoa, ja olihan minua pyydetty tiettyä tilaisuutta varten jotain leipomaankin. Päivällä on kuitenkin aika kuuma mitään ihmeempiä keittiössä tehdä, ruokakin meillä on kesällä sellaista salaatti-, kasvis-, kalapainotteista ja helppoa. Aloinkin sitten leipoa vasta nyt illalla, kymmenen maissa. Takaovi, joka johtaa keittiön vierestä ulos, on ollut auki koko illan ja vieläkin on, sillä uunin lämpöä ei nyt kakkujen paistuttua enää kaivata.

Ensin tein ihan perustäytekakkupohjan, jossa on 6 kananmunaa. Paistoin sen sydämenmuotoisessa vuoassa, sillä se tulee tärkeälle henkilölle.

Kakkupohjan paistuessa uunissa tein maailman helpoimman ja nopeimman kuivakakun, johon olen reseptin saanut pikkuserkultani Tiinalta jo joskus vuonna 1990. Sitä on meillä kyllä tarjottu tuhannen kertaa, mutta eipä tuo haitanne, kun se on hyvää ja tosiaan helppoa tehdä. Onnistuukin satavarmasti aina!

Jogurttikakkutaikina tekeillä, tällä kertaa Ingmanin kahvijogurtista
 
Jauhotin valmiiksi rengasvuoan ja sekoittelin kakun taikinan kirppikseltä joskus ostamassani suloisessa vaaleanpunaisessa kulhossa. Tähän kakkuun käytetään 2 dl:n purkki jotain jogurttia. Usein käytän banaanijogurttia, joskus appelsiini- tai niin kuin nyt, kahvijogurttia. Ihan oman mieltymyksen mukaan voi sen valita, tai sitten katsoa, mitä jääkaapista löytyy. Meillä ei löydy mitään jogurtteja enää, kun emme sokerisia jogurtteja syö lainkaan. Mutta kakku onkin eri asia, eikö vaan?
 
Jogurttikakku
 
5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1/2 tl suolaa
1 tl soodaa
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
 
2 kananmunaa
2 dl halutunmakuista jogurttia
200 g sul. margariinia
 
Sekoita ensin kuivat aineet. Lisää kananmunat ja jogurtti, sekä sulatettu margariini. Sekoita hyvin.
Paista kakkua 175 asteen lämmössä uunin alaosassa n. 1 tunnin ajan.
 
SE ON SIINÄ!
 
Eikö olekin helppo ja vaivaton kakku? Ja yleensä on maistunut ainakin meidän väelle ja meillä kahvitetuille vieraille myös!
 
Höyryävän kuumana kumottu kakkuni!
 
Leipurin vermeet: Essu kirppikseltä, ruutupatalappu Linum, kissapatalappu itse tehty.
 
Enhän minä tänäänkään mitään essua muistanut eteeni laittaa! Se vaatisi vielä vähän opettelua...
 
 

4 kommenttia:

  1. Tosi helppo kakkuohje, otin talteen ja pitää kokeilla. Ilta on parasta aikaa tämmöisellä helteellä paistaa leipomukset, kun uunikin antaa vielä lämpöä.

    VastaaPoista
  2. Tuoksu leijaijee tänne asti, nam!
    Totta puhut, leipominen päivällä ei tule ihan ensimmäisenä mieleen :-)

    VastaaPoista
  3. ♥ nam, minä olenkin oikein kakun ystävä!

    VastaaPoista
  4. ihanan kuulloinen kakku!
    Minä kyllä muistan laittaa useinkin essun, mutta harvoin ottaa pois. Kunnon justiina, painelen välillä puolet päivästä essu päällä :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!