Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

maanantai 24. kesäkuuta 2013

Intoa piukassa - tehotyttöfiilis!

Olen viimein saanut aloitettua sen kauan suunnittelemani maalaushomman. Nyt olen maalannut, tai itse asiassa petsilakannut, entisen legoarkun, joka on ollut meidän pojilla joskus parikymmentä vuotta sitten käytössä. Se on mäntyä, käsittelemätöntä puuta, rumasti kellastunut ja kuitenkin erittäin kätevä ja muuten aika siisti. Minä ostin purkin Clou-merkkistä petsilakkaa jo aiemmin, värisävynä ruskea mahonki.
Kuva Mastonin sivuilta
 
Sain käsiteltyä osiin puretusta arkusta toiset puolet yhteen kertaan. Aamulla sitten jatkan toiset puolet ja mahdollisesti jo iltapäivällä toiseen kertaan! Silloin se on tehtävä, kun intoa pukkaa, vai mitä?
 
Siirsin muuten tänään myös raparperit kasvamaan sellaiseen kasvulaatikkoon, johon oli laittanut niille uutta multaa ja kompostia sekaisin. Samalla siirsin siihen myös joitain yrttejäni. Saa nähdä, miten lähtevät kasvamaan. Pihassa puuhastelua oisinkin voinut jatkaa vaikka kuinka, mutta nyt täytyi tulla jo sisälle.
 
Tein jännän löydön pihasta! Meillä on joskus aikoinaan ollut yksi sellainen kukkapenkki, joka on ihan metsittynyt ja jäänyt hoitamatta jo vuosia sitten. Sielläpä oli pioni! Mulla on joskus ollut ystävältäni Saaralta saatuja pioneja, lajiketta en edes tiedä, mutta sinne ne jäivät entiseen kukkapenkkiin. Nyt kun sitä tutkin, se löytyi sieltä vielä. Miten toimin, voiko ne siirtää nyt keskellä kesää, kun eivät näytä kukkia tekevän ollenkaan? Laitan paremmalle paikalle, kunnon kohopenkkiin.
 
Pioniressukat keskellä metsää... No, ei ihan!
 
Metsämansikkaa tuli tänä vuonna pihalla ihan kauheasti, siis aiempiin kesiin verrattuna. Kävin äsken vielä poimimassa kipollisen, jotta saamme iltarahkan sekaan laittaa niitä myös. Ehkä kuitenkin puutarhamansikoita enimmäkseen, näitä vaan herkuksi sekaan.
 
Oman pihan saalis, 125 grammaa!
 
Huomiseen, ystävät! Nyt täytyy keskittyä Bombgirlsiin, joka on minut koukuttanut ja alkoi juuri TV2:lta!
 
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Metsämansikan makua ei voita mikään ! :)
    kiva blogihan täältä löytyikin :)

    mukavaa kesäistä viikkoa!

    VastaaPoista
  2. Minä oon siirrelly kukkia mihin aikaan kesästä vaan, mutta voi olla että mulla on ollut vaan hyvä tuuri, kun eivät oo siitä kärsineet! Pionit on ihania!!!!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!