Toisella kerralla viimein leikkasi minullakin ja älysin laittaa pikakahvijauheen siivilän läpi hiertämällä, jolloin se muuttuu jauhomaiseksi ja sekoittuu kaakaojauheen ja vehnäjauhojen kanssa tasaisesti taikinaan. Viimeksi leivoin tätä kakkua isänpäiväksi, eikä sitä ole kuin puolet jäljellä enää...
Tässä siis resepti teillekin jakoon, jos joku haluaa kakkua kokeilla:
MOKKAKAKKU
200g voita tai margariinia
3 dl sokeria
3 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ dl pikakahvijauhetta
½ dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
½ dl maitoa
Rasvaa vuoan voiteluun ja korppujauhoja sen jauhotukseen.
1. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
2. Lisää kananmunat taikinaan koko ajan vatkaten.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää maito.
4.Voitele ja korppujauhota n. 1,5 litran vetoinen rengasvuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin tunti. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista.
Kukas tätä on käynyt napsimassa? Murut vaan jääneet kakkukuvun alle...
Otin reseptin talteen, kiitos :-)
VastaaPoistaVarmasti hyvää,otan minäkin reseptin talteen.
VastaaPoistaNam! Täytyypä kokeilla! :)
VastaaPoistaPitäisi tuoda tänne Helsinkiin kakkuvuoka, jotta voisin kokeilla. Vaikuttaa hyvältä.
VastaaPoistamenee leivontalistalle :) kiitti ohjeesta ! onnistunee pyöreälläkin vuolla, mulla ei oo reikästä ...
VastaaPoistaEhdottomasti leivon, kun seuraavan kerran on kakku vuorossa!
VastaaPoista