Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

torstai 15. marraskuuta 2012

Marttojen makkarakurssilta

Tänä iltana marttayhdistykseni ihanat naiset tekivät makkaraa porukalla. Mukana oli mukava pariskunta, Taina ja Paavo, joille suuret kiitokset. Taina ja Paavo ovat konkareita makkaranvalmistuksessa. Heillä on myös se sellainen kone, jolla makkaramassa ahdetaan siihen luonnonsuoleen. Suolta saa ostaa kaupoista, joissa on palveleva lihatiski vielä jäljellä.

Makkaramassaa varten oli hankittu kasleria, joka oli lihatiskillä jauhatettu valmiiksi. Lisäksi tarvittiin ihan rehellistä kunnon läskiä, mausteita ja yrttejä sekä toiseen makkaraan punaviiniä, toiseen konjakkia. Teimme sellaista yrttimakkaraa sekä joulumakkaraa.

Makkaramassa muistuttaa mureketaikinaa. Tässä yksi neljäsosa siitä.
 
Makkarakone, jossa suoli valmiina ja massaa odottamassa syöttämistä.
 
Raakoja makkaroita
 
Jokainen vuorollaan pääsi kierittämään makkaroita
 
Makkarat keitettiin ensin ihan vaan kuumassa vedessä.
Sitten ne laitettiin kiertoilmauuniin kypsymään ja väriä saamaan.
 
Valmiita makkaroita jokainen sai kotiin vietäväksi. Meillä loppui kuitenkin luonnonsuoli kesken, joten loput massasta tehtiin sitten lihapulliksi, jotka paistettiin samalla uunissa makkaroiden kanssa.
 
 
Makkaroita ja lihapullia iltapalalle, lämpiminä ja ah, niin hyvältä tuoksuvina.
Itse en juurikaan makkaraa syö, mutta nyt täytyi maistella kyllä, kun oli ihan omatekoista ja tuoksuvaa gourmet-makkaraa!

2 kommenttia:

 1. Heippa! Heitin sinua haasteella :)

  Makoisan näköisiä makkaroita olet tehnytkin. Meillä on toisinaan tehty hirvenlihasta makkaroita, mutta kyllä minä enemmän lihapullista tykkään :) Minäkin aion vielä liittyä marttoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elise! Kiva haaste on. Täytyypä miettiä, mitä kuvia laittaisin. Kuvasin paljon Lapissa, satoja kuvia on kesältä siellää otettuja. Samoin Kuusamosta. Voisinkohan käyttää niitä?

   Poista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!