Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

torstai 22. marraskuuta 2012

Valoa pimeään marraskuun iltaan

Tänään tuntuu olevan niin, niin uskomattoman pimeää, että kaipasin lämmintä valoa kotiin. Niinpä  piti viritellä valot eilen ostamaani lintuhäkkiin, sytyttää valokranssiin valot ja pari tuikkukynttilää takan reunustalle. Kasasin myös Clas Ohlssonilta ostamani tähden ja pitkästä aikaa takkahuoneeseen laitoin valopallooni valot myös. Näillä pienillä asioilla kotiin tuli ihmeesti kodikasta tunnelmaa. Poika ja tuo miehenikin tuntuvat tykkäävän.

Lintuhäkissä on Airamin miniledit, 40 kpl:n sarja
 
Valokranssi, jonka olen neulonut paperinarusta muutama vuosi sitten.
 
Turvallinen paikka tuikuille kissahuushollissa on tässä kaakeliuunin reunuksella
 
Clasulta ostettu pöytätähti on kaunis
 
Tässä tekemäni iso valopallo takkahuoneesta, halkaisija n.45 cm.
 
Tykkään valosarjoista, joissa on lämminsävyinen, vähän kellertävä valo, joka muistuttaa luonnollista kynttilänvaloa. Joillekin se on liian keltainen ja olenkin huomannut joissain blogeissa kaivattavan puhdasta, kylmän valkoista valoa. Se ei kuulu meidän kotiin. Lämmin valo tuo minusta paljon enemmän tunnelmaa ja kodikkuutta. Mitä mieltä sinä olet, kylmä vai lämmin valo?
 
 
 
 

14 kommenttia:

 1. Tuommoinen valkranssi on ollut minunkin tekolistalla tämän syksyn. en ole saanut aikaiseksi hommata tarpeeksi ohutta paperinarua..ja upea tuo alimman kuvan pallo. siis todella tunnelmallinen :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Valokransseja olen tehnyt lahjaksi ja pari myynytkin, jos joku on hoksannut sellaisen teettää. Valopallossa on käytetty myös paperinarua, eri leveyksiä ja sitä litteää nauhaa myös. Ilmapallon päälle tein sen Eri Keeperin ja veden seoksen avulla. Pitää vaan löytää tarpeeksi isoja ilmapalloja.

  VastaaPoista
 3. Lämmin valo on kotoisa, myös meillä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Se jotenkin muistuttaa kynttilänvalon luonnollista lämpöä, siksi se on niin kotoisaa.

   Poista
 4. Lämmin valo. Voi, sulla on tuollainen pöytätähti. Hiplailin tuollaista Stockalla, mutta vielä sen jätin sinne. Luultavasti haen sen vielä kotiin jossain vaiheessa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Clas Ohlssonilta on tämä. Alle kympin oli hinnaltaan, joten mietin juuri, ostaisinko lisää näitä.

   Poista
 5. Ihana tuo lintuhäkki! Mäkin oon haaveillu samanmoisest ja samaan tarkotukseen, mut aina on ollu väärät numerot hintalapussa ;) Tunnelmallistaviikonloppua sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se usein on, että kun alkaa esim. kirppikseltä tai kaupoista jotain etsiä, hinta onkin vääränlainen tai sitten niitä kaivattuja ja etsittyjä ei löydykään. Sen olen oppinut, että jos jotain edullisesti löytää ja se on mieluista, pitää ottaa ja ostaa se heti. Jäin ennen aina miettimään ja niin meni monet löydöt sivusuun.

   Poista
 6. Mieki tykkään lämpimän sävystä, mutta monet ledit on aika kylmiä.
  Mie ihastuin tuohon suloseen lintuhäkkiin .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylmät ja sinertävät valot eivät minun mielestäni oikein kotoisalta tunnu. Yhteen aikaan myös pihoilla oli sinertäviä valoja paljon, eikä ne miellytä minua oikein millään.

   Poista
 7. Lämmintä valoa minulle kiitos. Minunkin on pitänyt ostaa tuollainen tähti ikkunaan. Vanha on hajonnut. Se olikin jo n. 40 vuotta vanha. Jokohan tänä vuonna löytyisi uusi. t. SariS

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Willassa Clas Ohlssonilla on hyviä. Käypä katsomassa sieltä.

   Poista
 8. Kaunis tuo pöytätähti, juuri tänään katselin sellaista Clas Ohlssonin mainoksessa, ei maksanut paljoa. Samanlaisen paperinarupallon olen askarrellut, taitaa olla vielä kellarissa. Sen sijaan tuo kranssi on upea, miten sellainen tehdään? Ja lämpimän keltainen valo on minustakin paras, vaikka meillä muitakin valoja löytyy. Ledien tullessa muutama vuosi sitten myös jouluvaloihin, oli kylmän valkoinen alkuun ainoa vaihtoehto. Nyttemmin värivaihtoehtoja jo löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kranssi on neulottu 10 tai 15 numeron puikoilla paperinarusta. Siihen menee yksi vyyhti ja pelkkää oikeaa neulotaan. Sisällä on metallinen rengas. Siihen kiinnitetään valosarja ja sitten tuo neulottu paperinarurinkula kiinnitetään siihen rullaamalla renkaan päälle. Helppoa ja yksinkertaista, mutta aika näyttävä se tosiaan on. Jos haluat, voin lähettää sinulle tarkemman ohjeen.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!