Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

tiistai 27. marraskuuta 2012

Kameroiden valinnan vaikeus

Olen lukenut Tekniikan maailman testejä. Olen kysellyt neuvoja niiltä, joilla järkkärikameroita tuttavapiirissäni tiedän olevan. Olen saanut neuvoja ja ohjeita. Silti olen edelleen ihan pihalla! Nyt luultavasti voin jo sanoa, että tuleva kamerani on Nikon tai Canon, mutta tarkempaa en vielä tiedä. Malleja on monia, hintaluokkia ja ominaisuuksia ja vertailtavia asioita on vaikka miten paljon! Ostopaikoissa on hintaeroja myös. Lankoni kehotti minua menemään liikkeeseen ja kokeilemaan käteensopivuutta! Se onkin tosiaan vielä tutkimatta. Hän on innokas luontokuvaaja, esim. eilen n. 500 kuvaa kuvanneena hänellä on käytännön kokemusta vaikka muille jakaa. Huomenna siis näprään kameroita. Kokeilen niiden painoa, käteen sopivuutta ja sitä tuntumaa, jonka niistä saan. Pääsisimpä jo kuvaamaan, äkkiä! Joulupukki, olen kyllä yrittänyt olla kiltti, joten voitko please tulla jo pian sen kameran kanssa....

3 kommenttia:

 1. Toivottavasti löydät mieleisesi! Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
 2. Kun kokeilet, niin muista, että objektiivi muuttaa tunnetta miltä kamera tuntuu käsissä. Minä kokeilin käteen pelkkää canonin runkoa ja se tuntui hirveältä mötikältä. Niin tuntui myös sony, jonka valitsin. Sitten kun objektiivi oli rungossa kiinni, niin kameran oli kuin käteen tehty.

  Ja niin kuin olen kertonut, mies ottaa välillä lehtikuvia 400 euron tavallisella Canonilla, koska sitä on helpompi kuljettaa mukana ulkomaan matkoilla kuin järkkäriä.

  Ja järkkäriin saa palamaan rahaa vaikka kuinka, ylärajaa ei ole.

  VastaaPoista
 3. Hei, mulla oli sama asia pähkäiltävänä. Päädyin Sonyyn, enkä järkkäriä ostanut, kun aattelin sen olevan vaikeempaa sillä kuvata.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!