Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

lauantai 10. marraskuuta 2012

Sohvapöytä - neuvoja kaivataan

Minulla on Boknäsin sohvapöytä, josta tykkään kovasti. Se on just oikean kokoinen ja korkeuskin oikein passeli. Kulmasohvan kanssa se ei näytä mielestäni liian massiiviselta, vaikka aika isokokoinen onkin.

Sain sen ostettua halvalla velipojan huushollista, jossa siirryttiin uudennäköiseen, valkoiseen pyöreään pöytään. Tämä oli hyvässä kunnossa ja täysin passeli meille. Paitsi... Sen väri! Tämä on liian vaalea meidän muuhun sisustukseen nähden. Minulla on paljon vanhoja tummia huonekaluja, joista laitan kuvaa,  kunhan valoa saadaan vähän edes enemmän kuin nyt. Tummaa akasiaa ovat myös uudemmat löydöt, tv-taso ja sarjapöytä, jonka esittelinkin kirpparilöytönä jo aiemmin.

Nyt kysynkin teiltä, ystävät hyvät, voiko tällaista pöytää käsitellä uudelleen jollain petsilakalla tms.? Olen käyttänyt Clou-merkkisiä petsilakkoja, joista on tullut ainakin yleensä nätti pinta. Mutta kun tässä on tämä tehdaslakkaus päällä. Pitääkö minun jotenkin se hioa pois vai mitä sille tehdään? Yritin kysyä Boknäsin tehtaan asiakaspalvelusta, eivät ole vaivautuneet vastaamaan lainkaan kysymykseeni. Ehkä se olikin ns. tyhmä kysymys.

Tässä Boknäsin sivuilta napattu kuva pöydästä. Siinä on kaksi laatikkoa, johon saa kaukosäätimet ja muut härpäkkeet piiloon pöydältä. Taso tuossa alla on kyllä muuten kiva, mutta kun sinne tulee kerättyä vähän liikaa ihania lehtiä, joihin aina palaan....

Onko siis kellään kokemusta näistä hommista? En ole asiantuntija, joten ihan noin vaan en uskalla kokeilla. En siis halua maalata sitä, vaan säilyttää puun kuultavuuden, kunhan värisävy olisi sellainen tummanruskea.

Kuvassa samantyyppinen taso, kuin minulla on. Kuva napattu Askon sivuilta. Se on luonnossa kuitenkin tummempi, kuin tässä kuvassa. Sellaista väriä tavoittelen pöytäänikin.
 
Olisin kovin mielissäni, jos joku osaisi neuvoa tässä ongelmassa! Mukavaa isänpäivää kaikille ihanille ihmisille, jotka tänne poikkeavat!

4 kommenttia:

 1. Löysin hyviä entisöintineuvoja linkistä www.liberon.fi ja kerroin, miten käytin niitä hyväkseni blogissani, linkki ohessa.
  http://rikkaruohoelamaa.blogspot.fi/2012/10/sateisista-ilmoista-on-ollut-se-hyoty.html#links

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä tutkia niitä sivuja. Ja sinun blogiasi myös. Kiitos vinkistä!

   Poista
 2. poista vanha lakka hiomalla, veljeni neuvoi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minä vähän kauhistelinkin, että täytyykö se saada pois alta. No, ei kai siinä muuta voi, kuin poistaa. Kiitos vinkistä Hilkka.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!