Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

maanantai 16. joulukuuta 2013

Tomeralle tonttutytölle

Pitäähän jokaisella pienellä tonttusella olla jouluinen tunika tai mekko, eikö vaan. Löysin jo aiemmin palan tällaista kotimaista collegeneulosta, jossa on iloinen tonttukuvio harmaalla pohjalla painettuna. Mekkoon juuri riittävästi, joten sellainen sitten tekaistiin. Ihailen aina niitä ihania kuoseja, joita nykyään löytyy monista verkkokaupoista, ja joista monet ompelevat kauniita vaatteita itselleen ja lapsilleen. Minulla vaan on se tilanne, että kankaita on varastossa PALJON! Päätin, etten osta uusia, vaan teen näistä ensin. Kun varastot ovat huvenneet, pääsen shoppailemaan uusia nettikauppoihin. Muistuttakaa, ystävät, jos meinaan pettää oman lupaukseni...

No tässä muutama kuva mekosta. Vaaleanharmaa pohja, tonttukuosissa tyttö- ja poikatontut sekä paljon pieniä sydämiä. Punaiset resorit tehosteina. Ehkä malli on vähän leveä, luulen niin, mutta antaapa olla, katsotaan, miltä näyttää tytön päällä.

Lyhyt mutta leveä?

Vähän "ysärihenkinen" kuosi?

Sovitusta odottelee mekkonen, missähän on mummun tyttönen?
 
Tonttulakkitehdas täällä varmaan käynnistyy pian myös. Tarkistetaan tilanne, missä viime vuotiset tonttulakit? Mahtuvatko päähän? Jos ei, mummu surauttaa äkkiä punaisesta trikoosta uudet. Meillä on perinteisesti lapsilla ollut trikootonttulakit, jotta ne ovat mukavammat päässä ja myötäilevät lapsen päätä nätisti. Myös nukeilla löytyy tonttulakkeja, jotta nekin pääsevät joulun tunnelmaan.

Tänään väsäilin myös origamiohjetta pieneen rasiaan, joita olin opettanut ykkös- ja kakkosluokkalaisille työpajoissa. Moni halusi itselleen kirjallisen, kuvitetun ohjeen, jotta voivat sitten tehdä kotona samanlaisia. Siinä olikin säveltämistä, kun noin pienille yritin havainnollista ohjetta tehdä... Piirrokset ja lyhyet, yksinkertaiset ohjeet ovat kuitenkin nyt valmiina. Huomenna kopiokoneeseen ja lapset saavat ohjeensa!

Maanantaina maiskuteltiin, tiistai on tikkusuora, keskiviikkona kyykkyyn ylös... Jaksaa, jaksaa! Loma on ihan pian! Viimeisen työviikon kiireet ja hässäkkä painavat päälle, mutta hymyssä suin mennään! Joulun odotus tuntuu ilmassa ja vettä sataa!

4 kommenttia:

 1. Kyllä kelpaa pikku prinsessatontun tuossa mekossa joulua viettää - ja minä luulen, että hän viihtyy siinä paljon paremmin, jos se on vähän väljä;)
  Ja kyllä - vielä muutama päivä olisi jaksettava - sitten alkaa loma.
  Mukavaa joulunalusaikaa sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kyllä pikkulapsen vaatteiden pitääkin olla mukavia päällä. Päiväkotipäiväkin sujuu mukavasti, kun pystyy leikkimään ja touhuamaan. Mukavaa joulunodotusta sinne myös!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!