Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

lauantai 21. joulukuuta 2013

Taatelikakun tuoksua ja bataattilaatikon jäähdytystä

Eräs Facebook-kaverini postasi tänään seinällään taatelikakun reseptin. Alun perin resepti on peräisin Myllyn Parhaan nettisivulta. Sen nimi on siellä Seijan taatelikakku. Katsastin pikaisesti kaappien sisältöä ja päätin ryhtyä tuumasta toimeen! Kaikki ainekset oli kuin olikin kotona valmiina, joten ei muuta kuin taatelit kattilaan muhimaan...



TAATELIKAKKU

1 1/2 dl vettä
1 pkt taateleita
200 g voita
2-3 dl sokeria
2 kananmunaa
1/2 dl kermaa tai maitoa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1-2 tl vaniljasokeria

Vuoan jauhotukseen voisulaa tai margariinia ja korppujauhoja.

Kiehauta vesi ja taatelit kattilassa. Lisää voisula seokseen ja munat yksitellen. Sekoita. Kakusta saa oikein kuohkean, kun taatelit jäähdytetään sähkövatkaimella sekoittaen. Lisää taikinaan sokeri, kerma tai maito sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun 1½ - 2 litran rengasvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 45 min. - 1 tunti.

Sellainen se ohje oli ja sen mukaan tein. Kuvassa näkyy kakkuni, jonka tein 1,8 litran vuoassa. Se oli vuokana ehdottomasti minimikokoinen, sillä välillä jo pelkäsin kakkutaikinan nousevan reunojen yli. Ehkä se 2 litran vuoka olisi ollut parempi vielä.

Bataattilaatikon ainekset
 
Bataattilaatikko on nyt myös tehty. Se on helppo ja vaivaton väsätä, sillä soseet saa tosiaan nykyisin valmiina kaupasta. Täältä löydät ohjeen, joka tuntuukin nyt joulun alla kovasti kiinnostavan lukijoita.
 
Vielä on hommaa paljon, ennen kuin meidän perheen joulu on valmis! Mutta onneksi tämä on juuri sitä, mistä itse tykkään. Mies häärii enemmän tai vähemmän innolla apuna ja valmistaa myös osan jouluruoista. Meillä myös siivous toimii hienosti yhteistyönä, sillä minusta kotihommat kuuluvat molemmille. Lapset saivat myös tehdä osansa, kun vielä kotona asuivat. Nyt meitä on täällä enää kaksi, joten sotkut ovat meidän itse tuottamiamme, ellei nyt sitten Paavo-kissaa lasketa potentiaaliseksi sotkijaksi... Kissa on siisti eläin, mutta karvaahan siitä toki aina irtoaa. Lahjojen pakkausta, leivontaa ja vielä viimeisiä ostoksiakin on luvassa viikonlopulle. Ompeluhommaakin vielä piisaa, mukaan lukien ystävälle työn alla oleva nojatuolin huppu. Toivon, että ehdin sen valmiiksi asti ommella vielä! Nyt on kuitenkin aika rauhoittua hetkeksi ja jatkaa sitten aamulla puuhailua!
 
Lomalainen nauttii joulun valmisteluista!
 
 
 
 

1 kommentti:

  1. Moikka. Kiiitos vielä kerran ihanista lahjoista, olivat todella mieleisiä <3 :)
    Kurkkailin jo hiukan blogiisi ja paljon kivoja juttuja näytti olevan, lukijaksi liityin myös ;)
    Ihanaa joulua sinulle!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!