Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

perjantai 6. joulukuuta 2013

Kuka sieltä kupista kurkistaa?

Kuppi ja pienikuvioisia kankaita
 
Mitähän näistä voisi olla tekeillä? Ostin neljä tällaista mielestäni hempeää, mutta yksinkertaisen kaunista kuppiparia kierrätyskeskuksesta yhteensä kahdella eurolla. Mielessä vilkkui jotain vähän muuta aluksi, mutta sitten tuli vastaan ohje, joka kiinnosti. Kotiin tuli joulukuun Suuri Käsityölehti, jonka välissä oli pieni, Tilda-aiheinen, seinäkalenteri. Siinä oli kivoja ohjeita, jotka löytyvät muuten parempina ja laajempina versioina Tildan Talvikirjasta. Näin heti mielessäni, kuka sieltä kupista kurkistaa! Kankaita olikin jo omasta takaa, joten ei muuta kuin kaavaa piirtämään. Kalenterin lopussa on kaavat siinä esiteltyihin malleihin, mutta tältä, Eukko Pikkurilliltä puuttui käden kaava kokonaan.
 
 

Kalenterin Eukko Pikkurilli löytyy Tildan Talvikirjasta
 
Kirjastosta sain tuon Tildan Talvikirjan, joten sain piirrettyä kädenkin oikean kokoisena. Olin kyllä piirrellyt omaakin versiota, mutta siitä olisi tullut aivan liian massiivinen pikkuiselle Eukolle. Tildan hiuksia en ole onnistunut saamaan vielä mistään, joten ehkäpä sovellan tuota hiushommaa vähän toisella tavoin. Katsotaan, millaiset saan aikaiseksi. Yhdelle näistä neljästä Eukosta ainakin on jo saajakin mietittynä, yhden haluan pitää itse, joten kaksi on vielä tulossa sellaista, joille voin miettiä saajaa vielä.
 
Ryppyinen lempivaatteeni

Yksityiskohta sen helmasta
 
Facebookin Ompeluelämää ryhmässä jo esittelinkin tätä painamaani tunikaa tai oikeastaan hupparia. Tuo västäräkki on ehdoton suosikkilintuni. Painoin kuvan helmaan seulalla, jonka valotin koululla. Hupparin malli on Suuren Käsityölehden malli jo usean vuoden takaa. Se on A-linjainen ja sopivan pituinen minun makuuni. Kangas on kotimaista collegeneulosta, ihan perusperuscollaria. Tällä kaavalla olen ommellut muitakin huppareita ja myös tunikoita ilman huppua. Niitä on tulossa nyt lisääkin, sillä leikattuna on nyt kaksi, kuviollinen kampapuuvillaneulos ja raidallinen velour.
 
Seikkailin illalla netissä monien kotimaisten nettikauppojen sivuilla. Niissä oli tarjolla toinen toistaan kivempia kankaita ja neuloksia. Velourit, joustofroteet ja trikoot houkuttivat tilaamaan, mutta ei. En tilaa nyt mitään. En ennenkuin olen ommellut varastossani olevat, lukemattomat kangaspalat ja neulokset pois! En osta, en osta, en osta! Tai sitten ostan, jos en pysty enää vastustamaan... Vielä on päällä ompeluinto, joka vie minut tuonne koneen ääreen vähän väliä. Yksi tilaustyökin on tekeillä. Ystäväni pyysi tekemään nojatuoliinsa irtohupun. Ja lopulta päätin, että kyllä minä teen. Hän oli onneksi jo piirtänyt kaavan tuolista, joten homma ei ole ihan niin monimutkainen, kuin pelkäsin.
 
Nyt alan nauttia illan rauhasta. Hyvää itsenäisyyspäivää, ystävät hyvät!
 
 

1 kommentti:

  1. Olet kyllä niin maan taitava käsityö-ihminen! Mä olen haaveillut tekeväni kauniiseen kuppiin neulatyynyn mutta vielä en ole saanut aikaan.
    Mukavaa itsenäisyyspäivän iltaa sinnekkin!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!