Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

perjantai 27. joulukuuta 2013

Joulun jälkeen koitti arki

Joulut on juhlittu ja elämä palailee mummulassakin normaaliraiteilleen. Edelleen olemme lomalla, joten nyt on hyvää aikaa olla lastenlasten kanssa. Tytär oli töissä tänään, joten pikkuprinsessa oli hoidossa meillä. Serkkupojat haettiin hänelle kaveriksi, jotta saimme testata, miten kaikkien kolmen yhteiselo sujuu täällä mummulassa. Ja hienostihan se sujui. Pojat auttoivat pientä serkkutyttöä monenlaisissa hommissa ja kärsivällisesti leikkivät hänen leikkejään. Mummu katseli hämmästyneenä taustalla, miten ihmeen hienoja herrasmiehiä nämä 6- ja 8-vuotiaat nuoret miehet ovatkaan! Ja pikkuprinsessa tykkää molemmista ihan hurjasti!
 
 
Joulupukin tuoma ponitalli kasattiin ja sillä piti heti päästä leikkimään

Yhdessä leivottiin karjalanpiirakoita. Resepti löytyy ruissihtijauhojen pussin kyljestä. 2 dl kylmää vettä, 1 tl suolaa ja 5½ dl ruisjauhoja. Täytteeksi käytin jouluisen riisipuuron jämät. Pojat huolehtivat vuorollaan taikinan teosta ja kokeilivat piirakkapulikan käyttöä. Mummu valmisti piirakat loppuun ja lapset yhdessä hoitivat syömäpuolta.

Hampaidenpesulle mentiin vauhdikkaasti yhdessä. Prinsessalla tuo pituus riittää juuri ja juuri siihen altaan reunaan, mutta mukaan piti päästä. Toisessa vessassa hänellä on korokejakkara, mutta sitä ei nyt ehtinyt kaivata, kun oli mukavaa seuraa pesulla. Tokaluokkalaisella on samaan aikaan käynnissä hupparin riisuminen, joten sekin sujuu siinä sivussa.
 
Joulupukki toi mummullekin monta mieluista lahjaa. Itse en niin kovasti enää nykyisin lahjoja jakele, nekin vähät itsetehtyjä tai sitten näille pienille tarkoitettuja. Nyt muutamia kirjoja isännälle, tytölle lahjakorttia ja korvakorut, pojille jotain tarpeellista ja tarpeetontakin. Mutta silti olen kai ollut kilttinä, kun sain ihania lahjoja itse!
 
Cupsolo-kahvimasiina, jotta saan kupin kaakaota tai kahvia kädenkäänteessä. On muuten helppokäyttöinen ja näppärä masiina, varsinkin, jos kaipaat vain yhtä kupillista. Isommalle porukalle toki kannattaa keittää kunnon kahvinkeittimellä, eli Moccamasterini ei jouda eläkkeelle vielä kuitenkaan. Mutta Tazza-kaakao oli vaan kertakaikkisen hyvää, joten siitä taitaa tulla suosikkini!
 
Ihana kirja, Ruusuvettä ja Koivunlehtiä, jossa on toinen toistaan houkuttelevampia ohjeita kotitekoiseen luonnonkosmetiikkaan ja ikivanhoihin kauneusnikseihin! Tästä saatte vielä kuulla tarkemmin, kunhan pääsen ohjeita testaamaan. Tässä muuten oiva vinkki, jos lahjaa mietitte!

Luontoillan seitsemän veljestä -kirjassa on pitkästi tarinaa isästäni, joka istui tuossa tutussa Luontoilta-raadissa vuosikaudet, kunnes nämä "vanhan kaartin miehet" lopettivat ja uudet astuivat kuvioihin. Mukava lukea myös muista raatilaisista, joista kaikki ovat enemmän tai vähemmän tuttuja minullekin. Oivallinen lahjakirjavinkki tämäkin!

Tyttäreni osti tuon kosmetiikkakirjan lisäksi minulle myös tämän ihanan paidan! Eikö olekin soma tuo niskarusetti! Olen aivan myyty! Ihana, ihana, ihana!
 
Kiitos näistä saamistani paketeista ja monista muista myös! Osa oli yhteisiä, osa minulle. Ja tietenkään ei sovi unohtaa oppilailta saamiani hellyttäviä lahjoja, joista tuli lämmin ja hyvä mieli.
 
Nyt pääsen kuitenkin taas käsitöiden pariin! Ompeluhommia tekee mieli tehdä ja yksi villasukka on kesken... Pojalle kävi niin, että pukki toi vain yhden, toinen on vielä puikoilla...
 
Hyvää viikonloppua!

 
 
 


1 kommentti:

  1. Sinä olet ollut tosi kiltti, kun joulupukki toi noin kivoja joululahjoja. Kirjat varsinkin ovat aina tervetulleita, mutta kyllä noin kauniin puseron ottaisin minäkin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!