Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

maanantai 2. joulukuuta 2013

Täydellistä tunikan kaavaa etsimässä

Etsin kunnes löydän sun... Etsin ja etsin, enkä usko olevani kaukana siitä hyvästä, ellei sitten kohta jo täydellisestä tunikan kaavasta. Nyt otin kokeiluun kaavan, joka on peräisin Ottobre Woman 5/2013 lehdestä. Koska kaava oli minulle uusi, valitsin kankaan jostain trikookaapin perältä, jostain 90-luvun paikkeilta ja vieläpä sellaisen, ettei sen tuhoaminen ihan täysin tuhoaisi mielenterveyttäni.

 
Hiha on 3/4-mittainen ja tunika on muuten hyvin yksinkertainen malliltaan. Lehden kuvassa siinä oli pienet taskut, mutta jätin tästä taskut pois tarkoituksella. Koko on ainakin passeli, sen kerkisin kokeilla jo. Mallinuken päällä vastasilitetty tunika näyttää jo rypistyneen, joten saa nähdä, miten trikoo käyttäytyy. Pääntiellä on resori, joka toistaa pienten sinisten kukkien väriä. Farkkuihin sointuva sininen pohja ja pehmeät värit hempeissä pikkukukissa eivät ehkä ole ihan minun ominta juttuani, sillä käytän enimmäkseen mustaa, punaista, harmaata ja pinkkiä.
 
 
Pääntien reunaa, hihansuita ja helmaa kiertää koristeommel, joka samalla huolittelee käänteet. Tuon ompeleen "löysin" pikkupoikien paitoja ommellessani, kun ainaiset kaksoisneula- tai tasosaumuriompeleet alkoivat pikkuhiljaa kyllästyttää. Hitaampi tämä on tehdä, mutta sinänsä ihan hauskan näköinen kyllä, ainakin minusta.
 
Nyt, kun kaava on testattu ja hyväksi todettu, voin huoletta alkaa ommella sillä enemmän omaa tyyliäni toistavia vaatteita. Mutta veikkaan, ettei se tämäkään jää käyttämättä!
 
Mukavaa maanantai-iltaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!