Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

tiistai 10. joulukuuta 2013

Paperiaskartelua ja yhdessäoloa

Meidän marttayhdistys, Hyvinkään Marttaklubi, kokoontuu kerran tai pari kuukausittain. Tänä iltana meitä oli pieni porukka koolla ja teimme yhdessä erilaisia origamityyppisiä askarteluja. Muitakin paperiaskartelumalleja, kuten tähtiä, olin keräillyt valmiiksi, mutta lopulta emme kovin montaa ehtineet ja jaksaneet kokeilla.

Tämän illan paperitöitäni
 
Ompelemalla vanhoista kirjansivuista leikattuja sydämiä nauhaksi, tein tuollaisen kokeilun eilen illalla. Niitä voisin väsätä kotiin ikkunaan roikkumaan, jos vaan ehdin ennen joulua. Joulukorttejakaan en ole vielä ahkeroinut, mutta suunnitelmissa ovat kovasti jo tekeillä...
 
Noita origamilaatikoita olen tehnyt oppilaiden kanssa sellaisissa työpajoissa, joita meillä töissä pidetään joka keskiviikko, aina 3 x 20 kerrallaan. Noin 90 oppilasta käy kolmena peräkkäisenä keskiviikkona työpajassa ja huomenna on viimeinen origamiboxien tekokerta. Hienosti niiden taittelu sujui myös martoilta! Meillä oli monia erilaisia papereita, paksumpaa ja ohuempaa, mitä kukakin oli mukaansa ottanut. Nuo vaaleanpunainen ja vaaleansininen ovat kannellisia ja ihan tavallisesta tulostuspaperista taiteltuja. Paksumpi ja näyttävämpi paperi sopii lahjarasioihin hienosti. Tai tietenkin myös sanomalehti, aikakauslehden tai kirjan sivu, mainoslehtinen tai melkein mikä muu tahansa paperi, johon saa tehtyä napakat taitokset. Helppo taitteluohje löytyy netistä origami box -hakusanalla googlettamalla.
 
 
 
Pieni tähti on taiteltu nauhasta. Näitä tekivät entiset oppilaani ja niitä tuppasi välillä ilmestymään opettajan pöydällekin. Tänä vuonna innostuin kuitenkin eniten tuosta kuusimallista! Se on uskomattoman hauska ja helppokin, kunhan sen on pari kertaa kokeillut. Nämä ovat myös tulostuspaperia, mutta vihreät pienet kuuset oikein kunnon joulukuusenvihreästä sävystä olisivat kauniita esimerkiksi kattauksessa koristeina. Pikkutähtiä voisi myös sirotella kauniin kattauksen somisteeksi lautasten väliin ja ympäri pöytää. Kullan tai hopean sävyisinä ne voisivat olla upeita. Miksei kuusikin voisi olla kultaa tai hopeaa? Hmm... Ideoita, ideoita!
 
Kuusen ohje löytyy tästä linkistä klikkaamalla. Itse löysin sen Pinterestissä surffailemalla. Pinterest on muuten oikein todellinen ideoiden aarreaitta! Suosittelen tutustumaan, jos et vielä ole sitä käyttänyt.
 
Ja nyt suosikkiohjelmani pariin! Downton Abbey on vaan parasta, mitä telkkarista tulee!
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!