Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

lauantai 7. joulukuuta 2013

Joulua kotiin - ompelunssan oireita, osa 2.

Jouluiset ja kauniit kuvat blogeissa ja Pinterestissa saivat aikaan sen, että minäkin sukelsin pää edellä tilkkulaatikkoa penkomaan vähän sillä silmällä, josko jouluisia kankaita olisi sopivasti jäänyt edellisiltä vuosilta. Ja löysinkin ihanat palat, joista syntyi tänä iltana tähtityyny.

 
Tyynyyn olen valinnut vihreän ja punaisen sävyjä, joita suosin joulukoristelussa kotonani muutenkin. Sininen joulu teki kovasti tuloaan joskus vuosituhannen vaihteessa, mutta meillä se käväisi vain yhtenä jouluna ison tähtipöytäliinan muodossa. Joulun jälkeen myin pöytäliinan pois, sillä tunnelmaa ei sininen väri minun kotiin tuonut. Tämä väriyhdistelmä, punainen, vihreä ja kulta, se on mielestäni aidointa joulua. Kiiltoakaan ei oikeastaan tarvita, sillä maalaistyyli ja maanläheisyys sopivat joulumieleeni parhaiten. Tosin, jokainenhan saa valita värit mielensä mukaan, enkä pidä muiden jouluvärien valintaa yhtään sen huonompana. Joku tykkää hopeasta, sinisesta tai lilasta, joten mikäpäs siinä. Kukin nauttii niistä väreistä, joista itse eniten tykkää.

 
Toisella puolen tyynyä on iso nappi, toisella pienempi. Koska ne eivät näy samaan aikaan, ajattelin ettei haittaa, vaikka ne ovatkin hiukka erilaiset. Ideahan oli käyttää kaikkia niitä aineksia, joita kotoa lauantai-iltana joulun alla helposti löytyy. Tämä onkin ensimmäinen oman kodin jouluvalmisteluni tänä vuonna. Minä en ole niitä, jotka laittavat joulun esille hyvissä ajoin. Vasta loman alkaessa 21.12. ajattelin aloittaa varsinaiset koristelut. Valot saavat olla esillä jo aiemmin, mutta muut tulevat vasta sitten. Muuten, tyyny oli niin nopea ja helppo ommella, että saattaa syntyä muutama muukin samalla kaavalla vielä ennen joulua!
 
 

4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!