Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Nyt syttyy kolmas kynttilä

Vähiin käyvät päivät ennen joulua ja miljoona asiaa on mielessä kaiken aikaa. En kuitenkaan välitä stressata, sillä joka vuosi se joulu on tullut, ja joka vuosi sen viettäminen on meiltä mukavasti onnistunutkin. Miksi siis turhaan murehtia kaikkia joulupuuhia? Otan rennosti, teen jaksamiseni mukaan ja nautin siitä, mitä teen. Tällä ohjeella mennään jouluun tänä vuonna. Viides antibioottikuuri päällä ja töitä vielä 5½ päivää, sitten pääsemme kaikki opet ja oppilaat nauttimaan joulusta! Isäntämies aloittaa lomansa jo kolmen työpäivän jälkeen, joten olenkin häntä kiusannut ajatukselle, että joulusiivous kuuluukin sitten lomailijalle tänä vuonna... Ei vaan, yhdessä meillä kaikki hommat jouluksi tehdään, niin kuin ennenkin.

Riisipuuroa kolmannen adventin kunniaksi
 

Riisipuuro hautuu helposti tässä keittimessä
 
Tänään laitoin riisipuuron hautumaan tähän joulunajan tärkeään apulaiseeni. Haudutettavat, hitaasti valmistettavat herkut valmistuvat vaivatta ja pohjaan palamatta tämän avulla. Kiehautan riisit vedessä ja esilämmitän maidon mikrossa irrotettavassa sisäpadassa. Lisään kiehautetut riisit maitoon ja säädän tehon korkeaksi tai matalaksi tarpeen mukaan. Tänään nukuimme välillä päiväunet ja herätessä tuo pehmeä herkku oli valmiina. Olen ostanut tämän haudutuskeittimen pari vuotta sitten Motonetistä. Se maksoi muistini mukaan 19.90 euroa, joten hinnalla sitä ei ole pilattu kyllä. Tytär sai samanlaisen, riisipuuron ystävä kun on jo pikkutytöstä asti ollut.
 
Bataattisosetta ja punajuurikuutioita, puolivalmisteet jouluruokiin
 
Bataattilaatikkoa teen tänäkin jouluna. Se on lunastanut ilmeisesti lopullisesti paikkansa meidän joulupöydästä, sillä nyt on jo kolmas vuosi, kun sitä tulee olemaan tarjolla. Viime joulun aikaan postasinkin ohjeen bataattilaatikkoon ja kovasti näyttää ohje suositulta sivun katseluiden perusteella. Tässä linkki viime vuoden reseptiin, joka on Pirkan nettisivuilta alun perin peräisin. Kävin varta vasten paikallisesta Citymarketista tuon soseen hakemassa jo. Ehkä tässä jonain iltana tulee hetki, jolloin päätän laatikon paistaa. Samalla otin punajuurikuutiot rosollia varten. Rosolli tehdään muuten itse, valmiit kuutiot vaan helpottavat hommaa kummasti. Muut kasvissoseet, porkkana ja lanttu, tulevat myös meidän keittiöön nykyään valmiina. Niistä on helppo tehdä omalla reseptillä laatikot. Piparkakkutaikina odottaa jääkaapissa, tein valmiiksi odottamaan, jos vaikka huomenillalla leipoisin piparit.
 
Löytö kangaslaatikon pohjalta
 
Äsken sukeltelin kankaita sisältäviin muovilaatikoihin varaston perällä. Etsin yhteen pikkuprinsessan mekkoon helmaan tarvittavaa punaista trikoota, jota veikkaan kyllä tässä huushollissa jemmassa olevan. Ei onnistanut vielä sen suhteen. Mutta tämä velouri löytyi vahingossa etsimisen sivutuotteena. Se on sinisävyinen, luonnossa vähemmän levoton kuin kuvassa. Meinaan toteuttaa siitä liivihameen yhden suosikkivaatteeni kaavalla. Katsotaan, josko uusi lempivaate tekee tässä juuri tuloaan. Ihanan pehmeää se on ja sitä löytyy sopiva määrä, joten tähän asti tilanne näyttää lupaavalta!

Kauneimpia joululauluja laulettiin tänään kirkoissa ja tuossa meidän Nuorisoseurantalollakin. En kuitenkaan jaksanut yskivänä ja nuhanenänä osallistua. Menen vaikka sitten siihen loppiaisen viimeiseen joululauluiltaan, joka ainakin täällä kotiseurakunnassani on tapana järjestää. Joululaulutilaisuudet ovat yleensä kyllä mieluisia, mutta onneksi myös oppilaiden kanssa saamme laulaa jouluisia lauluja innolla. Neljä päivää aikaa treenata joulujuhlaesitys, räppi, esityskuntoon.
 
Ihanaa kolmannen adventin iltaa kaikille ja hyvää alkavaa viikkoa!
Muistakaa, ei stressiä!
 
 

3 kommenttia:

 1. Olen myös innostunut kovasti bataatista. Laatikko kuuluu jouluun, ja muutenkin arkena laitan bataattia keittoihin ja paahdan viipaleita uunissa. Mukavaa viikkoa ja joulumieltä sinne :)

  VastaaPoista
 2. riisipuuro on hyvää.
  Kiitos samoin sinne hyvää alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 3. Ei ole keitin hinnalla pilattu. Riisipuuroa söisi useamminkin, mutta kun ei muka ehdi sen valmistumista odottamaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!