Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Lämminvesivaraaja

Meillä hajosi viime viikon keskiviikkona lämminvesivaraaja. Suihkuun ei siis pääse. Saunalle, kylpyhuoneeseen ja pikku vessaan ei tule lämmintä vettä. Keittiöön, kodinhoitohuoneeseen ja eteisen vessaan, vierasvessaksi sitä kutsutaan meillä, tulee lämmintä vettä toisesta varaajasta, joka sijaitsee aivan eripuolella taloa.

LVI-mies tulee tänään iltapäivällä asentamaan uuden varaajan tuon 20 vuotta hyvin palvelleen tilalle. Hän lupasi ilmestyä kolmen maissa. Hmm! Vieras ihminen tulossa taloon... Mitäs sitä sitten muuta emäntä ajattelisikaan, kuin nurkissa vilistäviä villakoiria... Ei muuta kuin mars imuroimaan vaan! Eihän toki työtään tekevää ammattimiestä voi laittaa kykkimään villakoirien keskellä...

Joskus mietin kaverini äitiä, jolla kävi jo aikaa sitten siivooja kotona parin viikon välein. Edellisenä päivänä ennen siivoojan tuloa tällä rouvalla oli kova kiire. Arvatkaapa miksi? No, hänen piti ehtiä siivota koko huusholli, ettei siivooja näe, mikä sotku heillä (mukamas) oli. Olen varmaan itse pitkälti samanlainen silmänpalvoja. Kun tiedän vieraita olevan tulossa, yritän parhaani mukaan saada kodin näyttämään siltä, että se on (mukamas) aina yhtä siisti... Noloa myöntää, mutta ei se ole!


Siinähän se varaaja nököttää saunan pukutilassa. Yrittää reppana kovasti maastoutua tuon komeron ja pesuhuoneen laatoitetun seinänpätkän väliin, mutta kyllä se on löydetty! Minä paljastan sen sijainnin nyt teille, ennen kuin se lähtee lämminvesivaraajien omaan taivaaseen. Illalla tuossa samaisessa välikössä asuu uusi varaaja, jolle voisin antaa nimeksi Ropponen sen ystävällisen LVI-miehen mukaan!


6 kommenttia:

 1. Mulla on sama vaiva. Kävi kuka vaan, ja miten nopeasti tahansa, imuri heiluu! Kiva, kun on kohtalotoveri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sellaistahan se tuppaa olemaan meilläkin tosiaan. Nyt kävi vielä niin, että vaikka ensin LVI-mies sanoi tulevansa kolmen maissa, soitti hän hetken päästä uudelleen ja tulikin jo yhdeltä. Imuri levällään ja kämppä edelleen mullin mallin... No, ehkä se ei heitä kovin kiinnosta.

   Kävin muuten kurkkaamassa blogiasi ja liityin myös lukijaksi. Vuoroin vieraissa, vai kuinka sitä sanotaan!

   Poista
 2. Vanhemmillani käy siivooja. Äitini, jouluna 83 vuotta, siivoaa ennen siivoojan tuloa...taitaa olla yleinen vaiva, meidän naisten kesken...:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! Vanhemmat ihmiset taitavat olla vielä tarkempia. Muistelen anoppini olleen samanlainen, kaikki paikat piti olla viimeisen päälle kunnossa.

   Poista
 3. Juu ja jos on kutsuttu saunailtaan niin miks pitää lähteä sinne suihkun kautta? Paitsi mä ;) enkä imuroinut ennen nuohoojan käyntiäkään! Lienen laiska. Toivottavasti saatte pian varaajan toimimaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naapurini vaihtaa varuiksi puhtaat alusvaatteet, kun lähtee jonnekin. Kuulemma siksi, että jos joutuu sairaalaan, on sitten siisti. Varaaja toimii nyt, mutta koko iltapäivä siinä meni. Imuirointia pääsin harrastamaan myös sen jälkeen, sillä pihalta tuli kaikki roskat sisään LVI-miehen mukana.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!