Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

maanantai 29. lokakuuta 2012

Kysymyksiä kokeneemmille

Minua askarruttaa muutama juttu! Olen niin "newbie" eli aloittelija tässä bloggaamisessa, että ajattelin jonkun teistä lukijoista kokeneempana osaavan minua neuvoa.


Kysymys yksi: Monilla on bloginsa postausten lopussa sellaiset rastitettavat kysymyslootat, joissa voi kysellä, tykkäsivätkö lukijat vai eivät. Miten saan sellaiset tehtyä? olen sitä pähkäillyt ja etsinyt gadgetien joukosta, mutta en vaan osaa niitä laittaa.

Kysymys kaksi: Minun uusi kollaasina toteutettu, Picasalla värkätty bannerini on liian kapea ja vieläpä silleen ärsyttävästi vasempaan reunaan asettunut, enkä osaa tehdä sille tarvittavaa kauneusleikkausta. Osaako joku neuvoa siinä?

Kysymys kolme: Haluaisin kovasti laittaa pystyyn minikokoisen verkkokaupan blogini yhteyteen. Onko kokemuksia? My cashflown ilmainen versio? Joku muu ilmainen? Blogspot? Onko vinkkejä kellään? Myyntiinlaittaisin käsityönä tehtyjä juttuja ja kierrätysaskarteluja, tuunattuja värkkäyksiä ja ehkä jotain pientä tarviketta ajoittain. Mikä olisi toimiva ja helppo vaihtoehto?

Kysymys neljä? Toiminimellä vai ei? Miten olette asian hoitaneet, jos teillä on oman palkkatyön lisäksi myyntituloja esim. verkkokaupan myynnistä?

Olisin ikikiitollinen, jos kertoisitte kokemuksianne tai vinkkaisitte kysymyksistäni joillekin, jotka ovat kokeneempia esim. verkkokaupan suhteen. Kiitos jo etukäteen!

9 kommenttia:

 1. Heipparallaa!
  En valitettavasti osaa vastata kysymyksiisi, olen itsekin melko newbie:)Tulinpa vain kurkkaamaan blogiisi ja toivottelemaan hymyjä ja iloa viikkoosi♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun kävit! Tervetuloa uudelleenkin. Jokainen lukija ja kurkistajakin on aina tervetullut!

   Poista
 2. Mä en ole opetellut käyttämään koko picasaa enkä muutenkaan osaa vastata kysymyksiin, sori :)
  itsellä on sivupalkissa blogi-kirppis, ja se on ihan oma blogi. Joka tuotteelle on oma postaus. Linkittänyt olen sitten esim fb kirppiksille. Varmasti on paljon toimivampiakin systeemeitä, toivottavasti saat hyviä vastauksiakin ;)

  VastaaPoista
 3. Tässä vähän vinkkejä yhden vuoden vanhalta bloggaajalta ;)
  kymysys 1) Mene kohtaan Ulkoasu ja siellä klikkaa blogitekstien laatikossa Muokkaa. Avautuu Määritä blogitekstit, kohdassa Toiminnot klikkaa Muokkaa, siihen laatikkoon voit kirjoittaa mitä haluat, esim. pidin, luettu yms.

  Muista laittaa Toiminnot kohtaat ruksi ja lopuksi paina Tallenna. Sitten pitäisi tulla kentät tekstien jälkeen, jota lukijat voivat klikkailla.

  kysymys 2) Takkusin itsekin bannerin kanssa. Muuttelin blogin leveyksiä ja välillä kuva tuli hirveän isona ja taas tosi pienenä. Lopuksi otin koko bannerin pois :o Mielestäni sinun banneri näyttää tosi hyvältä. En edes huomannut ennenkuin mainitsit, että se on vasemmassa reunassa. Itse monesti huomaa tuollaiset asiat, muttei muut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatkan vielä, kysymys 3) Minulla ei itsellä ole mitään kokemusta verkkokaupasta. Mutta blogini oikeassa reunassa on lista lukemistani blogeista ja siellä on "Puulaatikot-blogi." Käypä katsomassa miten Sakari on tehnyt oman blogin, jossa hän myy tekemiään puisia tuotteita. Ovat muuten hienoa käsityötä.

   kysymys 4) Luulisin, että toiminimi on hyvä vaihtoehto pienelle yritystoiminnalle. Toiminimen hakeminen ei paljoa maksa ja sen perustaminen on helppoa. Saat toiminimen perustamiseen neuvoja esim. verotoimistosta, uusyrityskeskuksista, TE-keskuksista, työkkäristä. Toivottavasti sait näistä jotain vinkkejä.

   Poista
  2. Kiitos Eija! tuon ulkoasun muokkauksen kautta pääsin ne pikkulaatikot laittamaan. Käyn tutustumassa Sakarin puulaatikkoblogiin myös. Paljon hyviä vastauksia hassuihin kysymyksiini, kiitos niistä!

   Poista
 4. Valitettavasti en osaa sinua jeesata esittämissäsi kysymyksissä. Olen itsekin tapellut yläbannerin kanssa, enkä ole saanut onnistumaan. Tosin ei ole ollut riittävästi aikaa sen kanssa väkertääkään.
  Verotoimistoista saa nykyisin kuulemma hyviä neuvoja kaikkeen verotukseen liittyen: siis ihan asiallisia ja käyttökelpoisia. Ehkä sieltä voisi aloittaa.

  VastaaPoista
 5. ...olisi muistissa että jokunen tuhat euroa jos myy niin toiminimi olisi aiheellinen.Itse kokeilin joskus blogikirppistä mutta oli silleen huono kun yksi varasi kaikki tuotteet ja useamman kuukauden jälkeen katosi :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!