Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

torstai 26. kesäkuuta 2014

Takkipäivä - viimein valmista!

Olen aloittanut tämän takin ompelun jo aikaa sitten. Saumanvara -ryhmässä oli ns. sew along -juttu, jossa ideana oli, että aloitetaan yhtä aikaa ja raportoidaan edistystä tietyn aikataulun mukaisesti. Ja niin aloitin sitten minäkin. Siihen se sitten jäikin, eli en jaksanut raportoida, enkä edes ommellut sitä takkiani, vaikka olisihan tuo ollut kiva jo keväällä käytössä.

Nyt sitten olen innoissani ommellut vähän kaikenlaista ja tuo takki tuntui siinä polttelevan kummasti keskeneräisenä. Niinpä päätin ottaa lusikan kauniiseen käteeni, eikä kun ompelukoneen, jotta se viimein tulisi valmiiksi. Ja tulihan se! Tänään sitä jo innoissani sovittelin, todeten, että tykkään, tykkään, tykkään!

Malli on Ottobre Woman lehdestä 5/2013,
nimeltään Fall Favorite, koko 42.

Tein takista vuorillisen. Vuorina puuvillakangas,
paitsi hihoissa, joissa viskoosivuorikangas pukemisen helpottamiseksi.

Vetoketju, tuulilista ja päällä vielä suojalista.

Hupussa kuminauhanyöri, jonka voi kiristää keskeltä.

Joskus vuonna 1995 ostamani merkki päätyi takkiin.

Merkin paikka on pepun päällä, jospa se sieltä erottuisi...
 
Malli on hyvä, sopii sellaisenaan, eli muutoksia en tehnyt. Lisäsin vain vuorin, sillä en tykkää vuorittomien takkien sisäpuolen "epäsiisteydestä". Huolitellumman näköinen se on vuorilla, ei voi mitään. Hupussa on sisälläkin samaa päälliskangasta, joka on myös löytynyt omasta varastostani. Oikeastaan ainoat, mitä ostin tähän takkiin, olivat tuo luonnonvaalea/beige kuminauhanyöri ja tuo tarranauha, josta tein kiinnikkeet taskunläppiin ja listoihin. Tähän löytyi kaikki muu kotoa. Olen innoissani, sillä kerrankin tuntuu, että saa paljon aikaan, vaikka tässäkin oli oikeastaan hupun nyörikujaa, hihansuita ja edustan vetoketjuhärpäkkeitä lukuunottamatta kaikki jo tehty aiemmin.
 
Takki pääsee kyllä ehdottomasti käyttöön!
 
 

5 kommenttia:

 1. Wau, hieno takki. Minä olen samaa mallia katsonut, mutta arponut, että onko liian iso. Teitkö aivan omalla koolla. T Pirjo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tein ihan kylmästi vaan oman kokonumeron mukaan. Eli tämä on 42 ilman mitään fiksauksia. Koko on just passeli, eli alle mahtuu jotain tarvittaessa ja tämä päällä voi liikkua.

   Poista
 2. Wau, tosi upea! Syksymmälle kun ehditään, taitaa minullakin olla takkiprojekti edessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä se itse tehty on aina niin mieluinen! Myös käytetyistä tykkään, mutta uusia en enää aikoihin ole ostellut! Suosittelen, kaava oli mainio!

   Poista
 3. Upea takki! Itse juuri aloitin saman projektin, mutta tuo vuorin muokkaaminen mietityttää. Eli missä järjestyksessä ompelit vuoriosia ja päälliosia ja mihin kohtaan teit nuo nyörikujat yms. Haluaisin myöskin siistimmän sisäosan, mutten hahmota miten se pitäisi tällä mallilla toteuttaa, jos ei tee ohjeen mukaan. Voisitko auttaa? Olisi hyvä esim. nähdä miltä sisäosat näyttävät, että hahmottaisin paremmin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!