Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Mekkonen ja bambi

Tämäkin trikoopala on kirppikseltä joskus mukaani tarttunut. Puuvillaa ja jonkin verran lycraa tuntuisi olevan. Minä olen heikkona punavalkoiseen pallokuosiin, mutta koska pala oli pieni, piti siitä tehdä meidän rimpsessalle mekko, eikä suinkaan minulle...

Kaavana käytin Mekkotehtaan Orelmaa. Koko on 86/92 cm, mutta pituutta lisäsin siihen sen verran, kuin kangaspalasta sai. Tein pääntielle ja kädenteille kuminauhakujat, ihan vaan käänteet, joiden sisään pujotin kuminauhat. Helmaan applikoin Mekkotehdas-kirjasta löytyvän suloisen bambihahmon. Ja koska mekkonen tulee ihan arkeen, tein pienet punaiset sortsit, kokoa 92 cm, johon kaava on muistaakseni jostain 90-luvun Muotimuksusta.

Ottaisin itsekin tuollaisen...

Bambi on liimaharsolla ja suoralla ompeleella kiinnitetty

Punaiset sortsit jämätrikoosta...

Ei samaa sävyä, mutta taitavat jäädä enimmäkseen piiloon
 
Päivällä piirtelin kaavoja mekkoon, jota alan toteuttaa itselleni ja tyttärelleni. Ja kuinka ollakaan, ompelukissahan se ilmestyi apumieheksi ja kävi leikkuupöydälle kaava-arkin päälle unille. Eli pakollisista tauoista on hyvä muistaa huolehtia, totesi Paavo!

Hyvät unet saa siellä missä tapahtuu!
 
Kiva, että säät ovat olleet mainiot tänäänkin, mutta kuinka ollakaan, ompeluhuone on vetänyt puoleensa pitkin päivää. Nyt on tehty myös poikien vaatetta taas, sillä meidän pikkumiehet ovat lähdössä reissuun. Tarvitaanhan sitä yhtä sun toista, kun matkustetaan. Ja toki muutenkin. Huomenna luultavasti saan kuvia valmiista poikien vaatteista.
 
 

3 kommenttia:

 1. Oi, miten ihana mekko! Vaikka bambi on suloinen, niin karvamötkäle on kyllä superihqu! Paavo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Paavo on kyllä melkoinen veijari kissaksi. Sen luonne on kuin labradorilla ja vaikka komia kollipoika onkin, se on melkoisen lellikin aseman saanut vuosien mittaan...

   Poista
 2. Tosi nätti mekko. Olet kyllä ihana mummo, kun jaksat ja osaat tehdä lapsille noin kauniita vaatteita.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!