Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

lauantai 7. kesäkuuta 2014

DIY -valosarja paperimukeista

Tätä oli vaan päästävä kokeilemaan, kun olen joskus aikaa sitten idean jostain Pinterestin(kö) maailmasta löytänyt. Itse en vaan ollut millään meinannut löytää mieluisia paperimukeja, kunnes nämä viimein tulivat kohdalle. Valosarjan ostin jo muutama vuosi sitten tarkoituksenani tehdä valokranssi. Valosarjan lamput osoittautuivat kuitenkin mielestäni liian isoiksi ja kömpelöiksi siihen tarkoitukseen, joten se jäi käyttämättä silloin. Nyt sille sitten tuli käyttöä, eli vanha sanonta "Aika tavaran kaupitsee" osoittautui jälleen kerran todeksi.

Clas Ohlsonilla törmäsin jo aikaa sitten keväällä näihin viehättävän hempukoihin paperimukeihin. En niitä silloin heti ostanut, mikä lie hölmöläiskohtaus sekin mahtoi olla. Ne loppuivat täältä paikallisesta Clasun myymälästä saman tien, enkä sitten niitä saanut. Olenkin uskollisesti käynyt katsastamassa mukitilanteen siellä jo varmaan kuukauden ajan aina sopivin väliajoin. Perjantaina sitten onnisti ja tarrasin pakettiin mukeja hirveällä innolla. Ja olihan ne sitten tehtäväkin saman tien.

Tarvitaan vain valosarja, paperimukeja ja terävä askarteluveitsi

Muki kerrallaan käännetään pohja ylöspäin.

Pohjaan leikataan "ristiviilto".

Käyttämäni veitsi on muuten näppärä tässäkin hommassa!

Valosarjan lamput painetaan varoen läpi ristiviillosta.

Tässä valmis 20 lampun sarjani!

Kuinka nyt valoisana kesäiltana saa kuvan
valosarjasta? No huonosti, mutta pakko oli ottaa!
 
Tässä vinkkiä vaikkapa lastenhuoneeseen, synttärikutsuille tai miksei vähän toisenlaisista mukeista tehtynä joulukoristeeksikin. Kokeilemisen arvoinen voisi olla valosarja, jossa lamppujen välille jää enemmän etäisyyttä. Kuten kuvasta näkyy, lamput ovat liian lähellä toisiaan, kun mukit ovat kuitenkin aika isoja. Katsompa seuraavaan uuden valosarjan, jossa on pidemmät lamppujen välit. Ja toinen juttu, jota voisinkin seuraavaksi kokeilla, ovat pienet cupcake-vuoat, joihin voisi lamput varoen asetella myös tällä samalla systeemillä. Kovasti tälle ei hintaa tullut, sillä mukien hinta oli n. 3,60 euroa ja valosarja taisi olla alle viitosen sekin. Valosarjoja saa edullisesti heti joulun jälkeen, kun ne myydään alennuksella pois. Vink, vink!
 
 

5 kommenttia:

  1. Mä olen tehnyt tällaisen joskus muffinssi-vuuista mutta mukit voisi tosiaan olla kestävämpi vaihtoehto. Oikein mukavaa kesäkuuta sinne! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!