Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

perjantai 6. kesäkuuta 2014

Mummulan leikkimökki, osa 1: Surkea alennustila!

Miten surulliselta se näyttääkään, tämä meidän leikkimökki! Ressukka on ollut yksin ja hylättynä tuolla pihan kulmauksessa vuosikausia, enkä ole saanut aikaiseksi sitä pitää kunnossa. Meidän pikkupojat eivät ole siitä olleet kiinnostuneita, joten leikkijää ei ole vuosiin siellä enää ollut. Ulkokuorikin on kyllä rapistunut, mutta sisältähän se ressukka oli vasta melkoisen hävityksen kokenut!

Kuten sisälle aikoinaan maalaamani vuosiluku kertoo, mökki on peräisin vuodelta 1993. Tyttäreni Anni oli silloin 3-vuotias, kun mökki hänelle ostettiin. Sen valmisti joku jokelalainen mies, joka toi sen autolla ja kasasi osista tässä paikalla. Hyvin on mökki aikaa kestänyt, mutta kyllä se on myös kärsinyt vuosia unohduksissa oltuaan. Maalipinnat rapistuneet ulkoa lähinnä, mutta katto on hyvä ja ehjä eikä lattiassakaan ole vikaa. Mökin sisältä maalasi Annin isoveli, esikoiseni Matti luokkakaverinsa Tonin kanssa joskus yläasteaikanaan. Siinä olevan "boordin" tosin maalasin minä. Olevinaan ruohikkoa, aurinkoja ja leppäkerttuja ruohikon seassa... Hmm. Taiteellinen puoleni ei ole kovin vahva, myönnetään!

Kuistin kaiteista puuttuu koristelaudat,
jotka ovat autotallissa maalattavina jo vissiin 15 vuotta olleet...

Koristeet paikoillaan edelleen...

Tuulikello on pieni versio ison talomme kellosta.

Sisälle oli vaan roudattu kaikki mahdollinen lasten tavara pihasta

Huh, huh, mikä kaaos!

Kannoin kaiken ulos! Kaikki on pestävä.

Tyhjässä mökissä on vain kasa hiekkaa ja entisia ampiaispesiäVerhot olivat haalistuneet ja surkean näköiset.

Ampiaisilla on ollut asumuksia eri puolilla mökkiä vuosien mittaan.
 
Minä, joka pelkään hysteerisesti ampiaisia, pakotin isännän tarkistamaan, että pesät ovat todella vanhoja ja hylättyjä. Onneksi olivat, sillä en menisi sisään pieneen tilaan, jossa asustaa ampiaisia! Tein sinne kuitenkin pari tällaista tekoampiaispesää, joihin sain idean netistä. En enää muista sivua, eikä tähän tarvittu mitään ohjettakaan, kunhan pallon osaa virkata. Näiden ideana on, että ampiaiset luulevat paikan olevan jo varattu, eivätkä siksi enää tekisi pesiä tuonne mökkiin. Katsotaan, toimiiko!
 
Pesä 1 on sisällä, ihan entisen, oikean pesän paikalla.

Pesä 2 on ulko-oven päällä, kuistilla.
 
Mökin siivous on nyt siis virallisesti julistettu alkaneeksi. Huomenna mummulaan saapuu pikkuprinsessa, jonka kanssa ajattelin alkaa tiskaamaan ulkona näitä mökin leikkiastioita. Äitinsä, joka oli mökin alkuperäinen haltija, rakasti jokakeväistä tiskauspäivää yli kaiken! Kaikki kannettiin nurmikolle ja Anni tiskasi innolla kaiken. Siinä ne sitten auringossa kuivuivat ja kuivina kannettiin sisään paikoilleen. Nyt on loistosää sellaiseen vesileikkiin. Tai no, saa nähdä, miltä se sää huomenna sitten näyttääkään. Minun säkälläni huomenna on sadepäivä, joten tiskit joutuvat odottamaan.
 
Verhojen ompelua mökkiin voisin nyt alkaa touhuamaan. Minulla on sellaiset kangasvarastot, että eiköhän sieltä jotain sievää ja iloista löydy! Matot voisi pestä, sillä nekin ovat lähinnä hiekkaiset. Mökin takaseinällä ollut aurinkopeili saa pintaansa uuden, iloisemman värin, sillä musta aurinko on mielestäni aina ollut hiukan omituinen. Kunhan mökin siivous pääsee vauhtiin seuraa taas kuvia ja kertomusta siitä, mitä on saatu aikaan. Ulkomaalausta vailla tuo kovasti olisi taas, joten siihenkin hommaan päästään varmaan tässä eräänä kauniina päivänä. Ja ne aiemmin mainitsemani kuistinkaiteiden koristelaudat on viimein saatava maalattua ja paikoilleen, samoin kuin ikkunanpuitteet ja ikkunaristikot. Tekisi mieleni värkätä tähän somat ikkunaluukut, mutta taidanpa unohtaa sen sillä eihän meidän perhe ehkä ensi kesänä täällä enää olekaan. Jos talo nyt menee myyntiin, ei me varmaan leikkimökkiä sinne kaupunkiasuntoon voida viedä, eihän...
 
Näin on ensimmäinen lomaviikkokin kulunut kuin siivillä. Auton käytin tänään katsastuksessa ja sain kaupungin parasta palvelua! Mukavaa perjantai-illan jatkoa, tai oikeastaanhan kohta onkin jo lauantai, kun tuo kellokin juoksee tuollaista vauhtia!
 
 
 

4 kommenttia:

 1. Minunkin pitäisi ottaa leikkimökki käsittelyy. Taidän mökkinne on todella kaunis. Minä oikeastaan haluasin ihan uuden mökin. me rakennettiin mökki 1970, Nyt on Lapsenlapsentytöt pieniä ja haluasivat siellä leikkiä.
  Heleää helluntaita.

  VastaaPoista
 2. Ihana projekti!
  Minä olen niin innoissani, meillä tämä leikkimökki on uusi projekti. Mieheni, poikani ja hänen tyttöystävä sekä vävy on juuri nytkin rakentamassa tyttärentyttärelle uutta leikkimökkiä, alkaa olla sisäpanelointia, kuistia ja maalauksia vaille valmis.
  Ihana tuo vuosi idea, pitääpäs kopsata se sinulta ☆
  Sisustushommia ollaan jo 3v: n kanssa suunniteltu ja kangasvarastostani verhot löydetty,
  Matot katottu ikeasta ja kalusteet tuleekin heiltä kotoa sisältä.
  Aurinkoista tuunailu- ja tiskauspäivää teille! Täällä jo ootellaan uutta postausta leikkimökin tiimoilta.
  -päivi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohtu tuo pesä juttu. Just viime viikonloppuna oli mökillä huussiin tullut pesän rakennus puuhat, saimme sen pois ja teimme sanomalehdestä pesäjäljitelmät sinne. Mehiläiset/ampiaiset eivät kuulema tule toisten "reviirille", joten näin saa ne huijattua pysymään pois. Kiva idea tuo virkattu pesä.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!