Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

tiistai 24. kesäkuuta 2014

Se on sellainen sortsihame!

Mainitsin jo aiemmin, että piirtelin kaavat tähän uuteen lempivaatteeseeni, sortsihameeseen. Pienenä tyttönä minulla oli näitä useampiakin. Muistan erityisesti punavalkopilkulliset, joista tykkäsin kovasti. Lisäksi minulla oli mekkoja, joissa oli tuo sortsiosa alla myös. Leikeissähän sellainen on kiva, kun eivät pikkarit vilku alta miten sattuu...

Löysin kaavan tähän malliin eräästä Modasta, numerosta 3/2011. Siinä on ihan perusperusperusmallinen sortsiosa alla ja kietaisuosa päällä. Näyttää minusta lähinnä hamoselta, mutta ah, miten mukava se onkaan päällä! Kaavassa oli sortsien vyötäröllä edessä pienet muotolaskokset, mutta muuten sen kaarrokeosat ja helmat ovat kaareviksi ja vartalonmyötäisiksi kaavoitetut. Ja kuinka ollakaan, koko 42 istuu minulle sellaisenaan! En siis joutunut muokkauksia tekemään tähän, vaikka hiukan riskillä heitinkin leikkuun ja ompelun. Kankaaksi valikoitui ohut, farkkumainen harmaa kangas, jota löytyy varastosta metritolkulla. Kankaan menekki oli aika iso, sillä nuo kietaisupalat ja takahelma eivät ihan menneet vierekkäin, vaan lomittain. Mikäs siinä, kivahan se oli, että sain pois taas pari metriä varastoistani.

Tässäpä siis kuvia, ihan vaan lattialla kuvattuna, kun en oikein noihin sovituskuviin sovi itse mukaan...

Tavallisen kesähamosen näköinen näin,

alla pilkottavat väljät ja kivat sortsit!


Kaarevat vyötärökaitaleet ja kaksi nappia varastostani.

Ja nimilappu mukaan, jotta tulee viimeistellymmän olonen lopputulos!
 
Näillä mennään, kunhan sää lämpenee hiukan. Meillä satoi äsken täällä kovasti, mutta nyt aurinko armas tuli esiin sadetta kuivaamaan. Ehkäpä tänään pääsen vielä ulkotouhuihinkin käsiksi!
 
Vetoketjut pitäisi käydä ostamassa eilen mainitsemaani farkkujen tuunausprojektiin. Jospa tästä lähtisinkin jo kaupunkia kohti, sillä kutsu kävi kahvittelemaan lapsuudenkotiini. Eipä olla aikoihin nähtykään, joten kyllä kahvittelu sopii mainiosti lomalaisen kuvioihin.
 
Palaillaan farkkuprojektin merkeissä seuraavaksi! Iloista tiistaipäivää, olit sitten lomalla tai et!
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!