Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

maanantai 9. kesäkuuta 2014

Pihapuuhia pikkupotilaan kanssa

 
Meillä on pikkuinen potilas hoidossa tänään ja huomenna. Maijalla oli sunnuntai-iltana kuumetta, joten päiväkotiin ei tietenkään voinut mennä. Maanantaina mummu haki tytön ja mummulaan ajellessa heitettiin tytön äiti töihin. Tänään keksimme, että otankin yöksi tämän pikkuisen, ettei tarvitse aamulla aikaisella lähteä hakemaan. Saamme siis nukkua molemmat vähän pidempään. Kuume on onneksi laskenut, joten tänään oltiin vähän jo ulkonakin. Pihassa puuhailtiin leikkimökin kunnostushommissa ja muutakin puuhaa riitti. Traktorilla ajelu on kivaa, joten sillä se tytteli ajeli ympäriinsä, kyydissään kolme sählypalloa. Peräkärry on näppärä keksintö. 
 
 
Traktorihommia, pallojen kuljetusta

Illalla, kun sitä kauan kaivattua sadetta ei sitten tullutkaan, teimme taas jokailtaisen kastelukierroksen. Tänään mummulla olikin pieni apulainen oman kastelukannun kanssa. Kyllä olikin iso apu, kun tämän neidin kanssa on niin helppo touhuta. Kiltti ja puuhakas hän on, muuten voisi mummulla ollakin tiukkaa tämän hoitamisen kanssa.

Illalla kastelukierros mummun kanssa
 
Kaikki kukat, luultavasti nekin, joita ei ole ikimaailmassa ennen kasteltu, tuli nyt uitettua kunnolla. Mm. katajia en olekaan tajunnut itse kastella, mutta ne ja voikukatkin saivat osansa tänään. Opeteltiin siinä sivussa vähän kasvien nimiä ja myös muuta mielenkiintoista, kuten pihassa pesivät västäräkit ovat tulleet tutuiksi. Niitä olemme ihailleet monta viikkoa jo, mutta rohkeita ovat tällä hetkellä. Pellolla, naapurin puolella, asuu meidän kurkipariskunta, jonka ääniä on kuunneltu ja aamulla pääsin läheltä katsomaankin. Uljas lintu on, mutta silti västäräkki pitää ykköspaikkaa minun listallani.
 
Upeimmat kukat tänään, unkarinsyreenistä ne löytyivät!
 
Kukkivia kukkia on pihassa tällä hetkellä joitain, mutta tämä on nyt kyllä kaunein. Unkarinsyreenit reunustavat pyykkitelinettä kahdelta puolelta, jotta pyykeille saatiin vähän näkösuojaa. Kolmannella sivulla on piharakennus, joten pyykit eivät oikeastaan näy kuin metsän puolelle. Sielläpä ei juuri ketään liiku, ellei koululaisia ja päiväkotilaisia lasketa.
 
Ompelemaan en olekaan muutamaan päivään päässyt, mutta kaavoja olen kaivellut kätköistä ja kankaita inventoinut tulevaa käyttöä varten. Paljon olisi ommeltavaa, mutta pitää vaan  malttaa odotella vielä huomiseen ainakin. Tässä alla Eurokankaan palalaarista löytynyt trikoo, josta teen itselleni tunikan tai mekon. Se pyörii tuossa päällimmäisenä kaiken aikaa, vaikka ei kesäkangas olekaan.
 
Niin houkuttaisi tuo ompelukin, mutta tämäkin ihana
kangas saa nyt odottaa, kunnes pikkuneiti palaa kotiinsa.
 
Huomeniin siis taas! Tällä viikolla kuopukseni täyttää 21 vuotta ja myös Paavo-kissa juhlii syntymäpäiväänsä. Laskujeni mukaan Paavo täyttää 10 vuotta. Mahtaa olla kovat juhlat kissalla tiedossa, kun on tasavuosia kyseessä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!