Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

torstai 28. marraskuuta 2013

Se lampunjalka!

Kaipailin vasta hiljattain tekemässäni postauksessa lampunjalkaa aiemmin ostamaani varjostinta varten. Jalkalamppuja on näkynyt kirppiksillä joskus, mutta ei mieluisia tai hinnaltaan kohtuullisia. Kunnes sitten tulikin vastaan ihmeen täydellinen ja hinnaltaankin sopiva lampunjalka...

Siinä se on!
 
Tämä oli hyvinkin reppanan näköinen siellä yksin, ilman varjostinta nököttäessään. Mies jo sanoi, ettet kai sinä tuota aio ostaa, mutta minä pidin pääni. Hinnan kuultuaan mies totesi, että kaipa sen voi ottaa, vaikkei se kummoinen olekaan. Tämä nimittäin maksoi peräti 2 euroa! Kun varjostin maksoi aikanaan kirppiksellä 4 euroa, on kokonaisuuden kuuden euron hinta varsin kohtuullinen.
 
Siinä on tummaa puuta ja metallia vuorotellen, ja päällä oli vielä lappu, jossa luki: "Toimii". Nappasin sen saman tien kainalooni ja kiersimme loppuun kirppiksen muut pöydät. Mies teki puolestaan löydön myös. Sen hän nappasi kainaloonsa ja kysäisi vain nopeasti, että haluanko sen. Ja minähän halusin, koska olin sellaista himoinnut jo aiemmin. Huomenissa otan siitäkin kuvat ja kerron, mitä sen löydön suhteen on suunnitteilla.

Mutta mitäs tykkäätte tästä nurkastani? Vanhat matkalaukkuni ja se "itulaatikko" eli puinen sohva, uusi lamppu varjostimineen, sekä niiden edessä rakas, kulunut nojatuolini, joka on tahallaan rajattu kuvasta pois... Se tuolin irtohuppu kun on vaiheessa edelleen, tunnustan sen. Minä viihdyn, sillä lukunurkka, aamukahvinurkka, kissan leponurkka ja vaikka mikä. Mutta kodin lempipaikkojani se kyllä ehdottomasti on. Kaikki on vanhaa, peritttyä tai kierrätettyä! Seinältä katselee kuva vaaristani, joka tosin on saatu ihan uutena lahjaksi. Se on Tapio Hailin työstä taiteilijan perikunnan luvalla kopioitu. Vaarin kuvan rinnalla ovat lastenlasten kuvat, joten rakkaitani on "läsnä" tässä tilassa aina.
 
Viikonloppu lähestyy, joten nauttikaahan ensimmäisen adventin tunnelmasta!
 
 

4 kommenttia:

 1. Kaunis! Eikä tosiaankaan ole hinnalla pilattu :) Koko kuvan nurkkaus on niin suloinen vanhoine puusohvineen ja laukkuineen.

  VastaaPoista
 2. Tunnelmallinen ja kaunis lukunurkkaus. Lamppu varjostimineen on kaunis, eikä tosiaankaan hinnalla pilattu. En ole enää nähnyt Ikeassa noita varjostimia, jokunen vuosi sitten ostin itselleni samanlaisen, mutta pienempänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä näin pienemmän tuollaisen varjostimen syksyllä kirppiksellä ja heti nappasin käsiini. Se oli kuitenkin jotenkin likaisen oloinen, joten jäi ostamatta!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!