Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Valmiit Domino-keksit ja pienen käsilaukun paino

Nyt sain viimein aikaiseksi ommella kaikki loputkin virkkaamani matikkavälineet, eli nämä hauskat Domino-keksit valmiiksi. Olen hirmu laiska viimeistelijä, joka tekee kaikenlaista innolla, kunnes sitten siinä päättely- tai kasausvaiheessa tuleekin stoppi. Onneksi nämä sitten kuitenkin sain kasaan, sillä haluan viedä ne luokkaani oppilaiden avuksi ja iloksi. Ruskeaa lankaa riitti 17 keksiin ja mietinkin, miten outo lukumäärä. Sitten välähti! Minullahan on 17 oppilasta, joten määrä on sittenkin sopiva.

Tässä Dominot Anskulta saamassani korissa.
 
Aloin tässä eräänä päivänä miettiä, miten paljon tuollainen minikokoinen käsilaukku tai oikeastaan olkalaukku oikein painaa. Punnitsin keittiön digitaalivaa'alla laukkuni ja painoa oli 745 grammaa! No, huh huh! Eipä auta muu, on pakko kurkistaa, mitä laukku on ns. syönyt. Ja olihan se tosiaan syönyt vaikka mitä!
 
"Kevyt, pieni laukkuni" onkin sisältä aikamoisen tilava...

Joopa, joo! Nolottaa kyllä!
 
Sisällä oli noin 60 nenäliinaa, 24 kassakuittia, kolme huulirasvaa, huulipuna, kampa, vanha maihinnousukortti, rahapussi, puhelin, huultenrajauskynä, Betty Boop-pastilleja metallirasiassa. Koti-, työ- ja autonavaimet, Savetteja, Ventoline-kiekko, muistitikku, migreenilääkkeitä pahan päivän varalle ja vielä kynsiviila, mittanauha ja kolikko. Nyt sain viimein inspiraation ja siivosin laukun. Painoa lähti kassakuittien ja nenäliinojen muodossa roskiin - peräti 6 grammaa keveni laukkuni... Hmm. Olikohan tämä kaikki tavaramäärä oikeasti tarpeellista?

Mitä isompi laukku, sitä enemmän kannan tavaraa mukanani. Pikkuhiljaa sinne kertyy tavaraa, joten ehkä pitäisi viikkosiivous järjestää kodin lisäksi myös laukkuun. Ja reppuun. Ja autoon. Ja työpöydälle. Ja ompeluhuoneen työpöydälle. Ja, ja, ja... Tunnustan. En ole kovin järjestelmällinen ihminen, joten ehkä kesäksi siivoan laukun taas. Tai kun sen paino ylittää kilon. Tai kun sen vetoketjut eivät enää mahdu kiinni.

8 kommenttia:

 1. hahahaha..siun laukut on samanlaisia aarreaittoja kun miunnii. ainoolla erolla et mulla on viel lasten vaipat,tuttipullot,korvikkeet ja soseet mukana :D enää kuulema puuttuu jotta alan paskavaippoja siellä kuskaamaan(mein mies ain huutaa jotain tuohon tyyliin kun pyydän häntä jotain laukusa antamaan) :D

  VastaaPoista
 2. Hauskat Domino-keksit :-) Vaihtelen laukkuja useamman kerran viikossa, joten 'roskaa' ei kerry, mutta ne muka tarpeelliset tavarat painavat varsinkin kun suosin kookkaampia laukkuja.

  VastaaPoista
 3. Enpä edes uskalla omaa laukkuani punnita, niin paljon kamaa kuskaan mukanani. Onneksi meitä taitaa olla enemmän kuin niitä pikkupussukalla selviäviä.
  Upeita domino-keksejä.

  VastaaPoista
 4. Todella kivat Dominot :) Naisen käsilaukku on ikuinen arvoitus ja pelastus monessa kiperässä tilanteessa!

  VastaaPoista
 5. Minun laukku näyttää useinkin tuolta ja se ärsyttää! :D Aina on kaikki huulirasvat hukassa ja sieltähän ne aina löytyy, laukun pohjalta. Tutulta tuntuu!

  VastaaPoista
 6. Voi kuinka ihanat dominot, osaismpa tehdä tuollaisia! Ja naisen käsilaukku, se on melkoinen aarreaitta! :D
  Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
 7. Nuo keksit on iihania! Pakko kokeilla itekki :>

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!