Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

torstai 7. marraskuuta 2013

Sairaslomapäivien ajankulua, ompelua ja virkkausta

Olen ollut täällä kotona sairaslomalla keuhkokuume seuranani sen verran monta päivää, ettei pelkkä makoilu ja lukeminen tai sukkien neulominen enää maistu. Tänään siis heitin äänikirjan soittimeen ja aloin ommella. Tässä on yhtä sun toista tekeillä, niin isänpäivään, kuin myös lastenlasten arkeen. Olen siis piirrellyt kaavoja pikkuiselle prinsessallemme, jolle aion tehdä kivoja tunikoita ja leggingsejä päiväkotikäyttöön. Pojille tulee paitoja ja pitkiä kalsareita ainakin nyt aluksi.

Sitten otinkin itseäni niskasta kiinni ja ompelin olohuoneen rahiin päällisen, jota olen uhkaillut tehdä jo vaikka kuinka kauan. Rahi on kirppislöytö, Askon mallistoa. Ja kangas on verhoilukankaan jämä, joka sekin tuli vastaan kirppiksellä. Tykkään tästä kovasti, joten kannatti nähdä tuo melkein puolen tunnin vaiva...

Entinen, hiukan ankea ja kulahtanut päällinen

Alkuperäisessä kunnossaan rahin kangas oli pussittava ja ruma

Uusi verhoilu valmistui ompelimossani

Siinähän se nyt nököttää uudessa asussaan!
 
Jouluisen patalapun toinen puoli...

... toisella puolella toinen kuva.
 
Pitihän minun sitten ommella jotain pientä, kun into oli päällä. Teinkin näitä jouluisia patalappuja, joita tulee myyntiin tässä pikapuoliin. Jos on kiinnostusta, niitä saa minulta tilaamalla.

Kierrätystä, verhoista lasten kasseja
 
Lisäksi olin ostanut jo alkusyksystä pari tällaista pöllökuvioista verhoa, jotka päätyivät nyt pieniksi lasten kasseiksi. Kassissa on kiva kantaa vaikka kerhotossut tai omat pikkutavarat, jumppavaatteet tai yöpuku ja hammasharja kyläreissulla. Näitäkin tulee myyntiin, kunhan saan loputkin valmiiksi.

Illalla katselin Idolsia ja virkkasin Domino-keksejä
 
Sain ihanalta, uudelta ystävältäni Tanjalta vinkin, jonka perusteella innostuin virkkaamaan näitä superkivoja Domino-keksejä luokkaani matikan välineiksi, joita voimme ekaluokkalaisten apuna käyttää laskuja konkretisoimaan. Kiva idea, joka on lähtöisin Varga-Nemenyi -yhdistyksen facebook-ryhmän jäseneltä. Minulta löytyi kuin löytyikin sopivaa tummanruskeaa lankaa varastoistani. Se onkin kulkenut mukana jo yli kaksikymmentä vuotta, luulen ainakin. Tähän se passaa täydellisesti. Kun nämä keksiosat on virkattu, eli ruskea lanka loppuu, virkkaan vielä  noita valkoisia täytteitä kaikkiin kekseihin. Sitten ompelen kerrokset yhteen! Helppoja ja hauskoja tehdä. Tykkään virkkailla tällaista kaikkea pientä, kuten myös isoäidin neliöitä, joita syntyy sitkeästi torkkupeittoa varten aina, kun vaan muistan niitä tehdä.
 
Tuo syysloman aikainen lankainventaario oli muuten kerrassaan mahtava idea! Olen löytänyt omista varastoistani paljon kaikkea, mitä en edes muistanut omistavani. Ei tarvita uusia lankoja, eikä toisaalta kankaitakaan, kun on varastoa kertynyt. Nyt tavoitteena onkin käyttää kaikki pois. Aikataulusta en kyllä uskalla luvata mitään...
 
Huomenissa ompelen pikkuisen lisää. Innolla odotan jo. Isäntä saanee isänpäiväksi uusia boksereita, joita onkin jo pitkään pyydellyt minua tekemään. Meidän miesväki tykkää tekeleistäni, joten heille on kiva ommella. Myös  pikkuisille tykkään tehdä, kun he ovat niin innoissaan uusista vaatteistaan.
 
Pian on sairaslomaviikko takana. Tänään sain iltapäivällä sellaisen yskänkohtauksen, että vesi valui tomaatinpunaisista silmistäni ja oksennuskin tuli muutamaan kertaan. Päätä alkoi särkeä ja niska meni yskiessä ihan jumiin. Nyt juon tässä samalla kuumaa ja uusi yskänlääkepullo odottelee keittiössä. Kyllä tämä tästä!
 
Mukavaa perjantaita ja nauttikaa syksyisistä illoista!
 
 
 
 
Hyvää Nenäpäiväivää 8.11. Meidän koulu mukana Nenäpäivän telkkariohjelmassa Robinin kouluvierailun tiimoilta! Kannattaa katsoa!
 
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Oletpas sinä saanut paljo aikaiseksi - ja vielä sairaslomalla. Tuosta rahistakin tuli kuin uusi - ja kangas on kaunis.
    Se on tervehtymisen merkki, kun alkaa innostua jostakin!

    VastaaPoista
  2. Olet ollut ahkerana jaksaessasi tehdä käsilläsi noin paljon kaikenlaista mukavaa. Muista silti, että hoidat itsesi terveeksi.
    Mukavaa nenäpäivää sinnekin!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!