Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Viikonloppu pikkupoikien maailmassa

Tänä viikonloppuna mummulan "ilmatilan" valtasivat pojanpojat, Tee (8v.) ja Ee (6v.). Nämä kaksi ovat esikoiseni, Maitomiehen, poikia ja isänsä ilmettyjä kaksoisolentoja molemmat. Mummulassa ovat tottuneet yöpymään ihan pienestä saakka, sillä pisimmillään ovat olleet kokonaisen viikonkin hoidossa meillä. Mitä isommaksi ovat kasvaneet, sitä vähemmällähän mummu ja pappa pääsevät, sillä pojista on toisilleen seuraa ja he ovat tottelevaisia ja "helppoja" lapsia. Ehdin hyvin leipoa samalla, kun pojat touhusivat mummulan lelukaapin aarteiden kanssa. Pienemmän serkkunsa kanssa se ei vielä oikein onnistuisi, sillä hän kaipaa enemmän vahtimista ja seuraakin. Ehkä sitten, jos yhdistäisin pojat ja Prinsessan, voisin jättää pikkuisen hetkeksi poikien kanssa leikkimäänkin.

Yökyläily on minullakin ollut harrastuksena pienenä tyttönä, sillä tykkäsin useinkin jäädä mummulaani yöksi, ihan muuten vaan. Mummu antoi ehkä valvoa vähän myöhempään. Oli myös mukavaa, että mummulassa katsottiin telkkaria illalla vielä uutisten jälkeenkin, mitä kotona ei ikinä saanut tehdä. Muistankin monet lännenleffat ja mm. Euroviisut, joiden aikaan oli jännittävää yöpyä mummulassa ja katsoa yhdessä mummun kanssa myöhään telkkaria. Hauskaa oli se, että myös pikkuserkkuni sai jäädä yökylään ja silloin kiherrettiin myöhään omia hauskoja juttujamme.

Meidän pojat kyllä valvoivat ehkä pikkuisen tavallista myöhempään, mutta lähinnä ilta meni pelejä pelatessa. Olen säästänyt lasteni pelejä ja ne ovatkin nyt kovassa käytössä. Jukka -merkkinen Bingo Onnenpyörä on palvellut uskollisesti 26 vuotta jo. Myös Kummituslinna-peli oli suosittu eilen illalla. Mummu pelaa mukana, myös jääkiekkoa piti pelata minunkin. Pappa on ulkoistanut pelihommat minulle. Hänelle sitten kuuluvatkin nuo retkeily-, ulkoilu- ja korjailuhommat.

Sunnuntaina kävimme vielä McDonaldsilla syömässä ja sen jälkeen läheisessä puistossa leikkimässä. Puistossa on veturi, joka on vielä tämänikäistenkin poikien mielestä kiva. Ikävä kyllä nuoriso oli sotkenut veturin aikamoiseen kuntoon. Pojat sitä kyllä hiukan hämmästelivät, miksi pitää tehdä sellaista. Onneksi se ei kovasti leikkejä haitannut. Itse ihmettelen, miksi nuoret "merkkaavat" leikkipaikat yms. tägeillään ja rivoilla kirjoituksillaan, syljellä ja muilla eritteillään, rikotuilla pulloilla ja roskilla. Ovathan hekin olleet vasta muutama vuosi sitten näiden leikkipaikkojen varsinaista kohderyhmää, eikö vaan.


Kuljettaja

Salamatkustaja

Jäinen keli teki vähän haastetta lisää

Veturin kyljessä olevaa nimitaulua olivat nuoret "säätäneet" omaan makuunsa sopivaksi.
 
Iltapäivällä pojat palautettiin kotiinsa ja mummu rentoutui pienellä kirppiskierroksella. Sen jälkeen olikin päiväunien aika, joten siinä se viikonloppu menikin äkkiä. Huomenna alkaa taas uusi, kiireinen työviikko. Joulujuhlakin häämöttää jo lähellä, joten harjoittelua olisi hyvä aloittaa. Mutta apua! Mitähän ihmettä sitä keksisi ekaluokalle sopivaksi esitykseksi?
 
Mukavaa alkavaa viikkoa!
 
 

4 kommenttia:

 1. Minulla ei ole vielä tietoakaan lapsenlapsista, mutta olen säilyttänyt joitakin leluja ja pelejä poikani lapsuudesta juuri noita tulevia varten :-)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, että mummulaan pääsee yökylään. Se on lapsille arvokasta ja vanhemmat varmasti arvostavat yökylän tarjoamaa vaihtelua ja omaa aikaa. Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 3. Minäkin vietin pienenä paljon aikaa mummulassa. Asuimme eri paikkakunnilla, ja varsinkin kesäisin vietin siellä monta viikkoa lomaa. Sain osallistua maatalon töihin ja tehdä kaikkea mukavaa. Sellaisesta jää ihania muistoja :)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanaa mummola-aikaa saavat poitsut viettää! <3
  ja ekaluokkalaisten esitykset on aina söpöjä vaikkei olisi kummoista :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!