Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Terveyttä ja pidempää ikää

Eikö lie terveys ja pitkä elinikä ole niitä asioita, joita me suomalaiset itsellemme ja lähipiirillemme toivotaan? Minun lähipiirissäni on ainakin sekä huomattavan pitkäikäisiä, että myös ikävä kyllä jo nuorena joukostamme poistuneita, joten tämä toivomus on yleensä se, mitä itselle ensiksi tulee mieleen. Uusi vuosi, tammikuun alku, on monelle alkusysäys uuteen harrastukseen, laihdutukseen tai koko elämätapojen remonttiin. Onko sinulle?
 

Itse aloitin elämäntaparemonttini viime vuoden alkumetreillä, tammikuun alussa. Käytössäni oli puolen vuoden ajan personal trainerin palvelut ja kävin aktiivisesti kuntosalilla, juoksumatolla ja myös ryhmäliikuntatunneilla. Kesälläkin olin paljon liikkeellä, enemmän ehkä ulkona, mutta myös salilla jaksoin käydä. Kunnes... Syksy toi mukanaan armottoman tulehduskierteen ja väsymyksen. Niin jäi liikunta aivan liian vähälle huomiolle, kun jatkuvasti oli meneillään antibioottikuuri tai jokin toipilasvaihe. Heti, kun se oli onnellisesti ohitettu, alkoikin kaikki alusta... Neljä kuuria, astmalääkkeet sitkeään yskään jne. Ei kivaa!

Arpavoittona saamani kirja terveydestä


Päätin antaa elimistöni toipua kunnolla. Olen nyt levännyt ja lukenut, lukenut, levännyt ja nukkunut. Mutta tänään se sitten alkoi taas! Olin salilla, ihan innoissani treenasin. Sitten päälle 45 min. infrapunasaunassa, jossa muuten luin Nettimartan kirjaa Yksityisetsivä Jenny Cottonista ja mäyräkoira Kepposesta. Se olikin mukavaa luettavaa, tykkäsin!

Tänään sattumalta alkaa vielä tuo Jutta Gustafsbergin uusi tv-ohjelma Liviltä, jossa ihmiset ovat puolen vuoden ajan parantamassa vointiaan ja pudottamassa painoaan. Siispä sitä katsomaan!

Kuva Iltasanomat.fi
Minulle elämäntaparemontti toi paremmat yöunet, kevyemmän olon, painokin laski kivasti ja kuinka ollakaan, jaksoin paljon enemmän touhuta kaikkea kivaa. Sitten se tavallinen romahdus, eli karkkia ja pizzaa, mutta nyt olen palannut oikeille raiteille... Kuinkahan moni muukin täällä blogistaniassa tekee samoin?


4 kommenttia:

 1. Pitkä ikä on tavoiteltava, jos myös ruumis ja ennenkaikkea pää pysyvät kunnossa, mutta jos muisti pettää ja liikkuminen on vain kipua, niin pitkä elämä on kirous.

  VastaaPoista
 2. Kovasti olisi yritystä. Uudet liikuntasetelit on tilattu;) - ja joulun ylensyöminen on kostautunut kyllä ihan törkeästi - ei riitä pelkkä painonnousu, vaan olo on pöhöttynyt ja saamaton. Tsemppiä sinne.

  VastaaPoista
 3. Pitäisi taas ryhdistäytyä...Lihoin syksyllä leipoessani ja jouluna varmaan lisää. Pihvi ja salaatti on jo hankittu uutta elämää varten, joka ehkä alkaa huomenna, tai sitten ei...

  VastaaPoista
 4. Hienoa, että otit kuntoilun puheeksi. Joulun aikaan tuli tosiaan langettua vähän turhankin paljon ja nyt olisi tarkoitus palata terveellisempään elämäntyyliin. Harmi, etteivät säät ole oikein suosineet ulkoilua - vesisadetta ja liukkautta.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!