Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Sunnuntai-illan mietteitä

Alkuviikon inhottavissa fiiliksissä kirjoitin postauksen, jossa kerroin tilanteesta työpaikallani. Olen saanut aiheeseen liittyen valtavasti ihania, mieltä ja sydäntä lämmittäviä kommentteja. Kiitos siitä, että olen saanut jakaa sen kaiken kanssanne ja kiitos myötätunnosta, jota ole olette minulle osoittaneet. Se teki hyvää, kun teiltä sain neuvoja, mitä tehdä tilanteelle ja huomasin myös, että moni on elänyt vastaavanlaisissa tilanteissa ja todella tietää, miltä se tuntuu.

En anna tämän tilanteen minua lannistaa. Olen mielestäni ollut aina vahva ja rohkea, vaikkakin joku yrittää niitä ominaisuuksia jatkuvasti nakertaa, aivan kuten itsetuntoanikin. Minäpä en aio lannistua! Otan elämäni takaisin omiin käsiini ja teen siitä juuri niin hyvää, kuin sen pitää ollakin! Kukaan ei minua tästä tilanteesta pelasta, ellen auta itse itseäni, sen olen oppinut. Mitäpä näitä suremaan, eteenpäin on mentävä. Tämän kevään projektina onkin siis Henkkumaaria - oman itseni laittaminen henkisesti ja fyysisesti kuosiin. Elämän arkiset puitteet on myös saatava kuntoon, lähtien siitä, että arki rullaisi mukavasti ja sujuvasti. Harrastukset, työ ja lepo tasapainoon, ilman tunnostuskia omaa aikaa voi tässä elämänvaiheessa ottaakin, kun lapseni ovat kaikki aikuisia. Jos itse olen kuosissa, jaksan olla parempi äiti heille, mummu lapsenlapsille ja puoliso miehelleni. Ja mikä tärkeintä, uskon, että osaan vielä nauttia elämästäni uudella ja kypsällä tavalla.

Koti on projektini yksi osa-alue, sillä meillä on enemmän tai vähemmän edelleen vaiheessa tämän huushollin laitto. Sain juuri myytyä yhden aika isokokoisen työpöydän, joten makuuhuoneeseemme tuli hyvää tilaa. Sisustusta mietitään nyt täysin uusin silmin, kahden aikuisen ihmisen tarpeita vastaavaksi kodiksihan tämä on tarkoitus muuttaa. Tietenkin meillä on lapsenlapsille aina pedit olemassa, jos joku heistä tulee mummulaan yökylään. Oma lelukaappi, jossa lasten lelut ja kirjat ovat aina paikallaan odottamassa, on tärkeä pikkupojille. Pienellä prinsessalla on mummulassa vaneriset nukenvaunut ja oma matkasänky, jossa uni maistuu kohtuullisen hyvin.

Tästä pääsin onneksi eroon lauantaina!


Vaikeimpia tiloja ovatkin minun ompeluhuoneeni = järjetön kaaos, sillä tavaraa on aivan liikaa. Siellä on tulossa kesällä remontti, jossa seinäpinnat saavat uuden maalin. Sinne on tarkoitus myös uusia vähän käytännöllisemmäksi noita säilytysratkaisuja... Ikeaan, Ikeaan matka vie...

Askarteluhuone on myös ongelmallinen, sillä siitä on ikävä kyllä vaikea löytää tilaa, jossa voisin tehdä jotain askarteluhommiani. Sinne on raijattu jos jonkinlaista roinaa säilöön ja odottelemaan parempia aikoja, siirtämistä jonnekin, tuunaamista tms. Aionkin sen nyt raivata käyttöön ja jatkaa siellä työskentelyä uudella innolla!

Ja tätäkin on lisää luvassa kevään aikana! Ilmoittauduin taas harjoituksiin!
 
Hyvää sunnuntain myöhäisiltaa ja alkavaa uutta viikkoa!

4 kommenttia:

 1. Hyvä sinä!!
  Tsemppiä ystäväiseni. Kyllä sinä vielä voiton viet :)
  Oikein iso rutistus-hali sinulle.
  Erica

  VastaaPoista
 2. Tsempppiä ja voimahalaus kevään suunnitelmiin:)

  VastaaPoista
 3. Hyviä suunnitelmia, joihin toivotan voimia!

  VastaaPoista
 4. Mukavalta kuullostaiva suunnitelmia...:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!