Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

tiistai 25. syyskuuta 2012

Keittiöremppaa 8 eurolla

Olen jo pitkään miettinyt keittiöön kaipaamaani uudistusta. Talomme täyttää marraskuussa jo 20 vuotta ja keittiötä ei ole mitenkään vielä uusittu. Kodinkoneet on vaihdettu, kun ovat tulleet tiensä päähän, mutta kaapistot ja työtasot ovat edelleen ne samat, vanhat, tutut. Kaapistoissa on avolokerikot molemminpuolin keittiötä, sekä niiden alla neljä pikkulaatikkoa.


Uudet nupit näihin pikkulaatikoihin ovat olleet ostoslistalla jo pidempään. Samoin pitäisi vaihtaa kaapistoihin uudet vetimet, jotta saisin uudenlaista ilmettä niihinkin. Ei vaan ole vielä tullut vastaan niitä oikeita, joista löytyisi sekä nättejä vetimiä, että myös sopivat, kivat nupit.

Kävin täällä kotikaupungissani liikkeessä nimeltä Tiger. Se myy jos jonkinlaista "krääsää", mutta myös monenlaista ihan kivaa juttua pikkurahalla. Siellä silmiini osuivat valkoiset nupit, jotka oli numeroitu  yhdestä neloseen. Hintaa neljän nupin pakkaukselle tuli 4 euroa, eli pikkurahan ostos oli tämäkin. Siispä nupit mukaan ja kotiin testaamaan!



Poistin nuppien alla olleen krominvärisen kauluksen, sillä se ei oikein miellyttänyt silmääni. Isäntä hommasi uudet, lyhyemmät kiinnitysruuvit  pakkauksessa olleiden ylipitkien tilalle. Autotallin kätköistä voi löytää vaikka mitä!


Tässä ne nyt ovat! Minun uudet numerolaatikot! Leikittelin ajatuksella, miten muka neuvon perheen miesväkeä etsimään laatikosta 3 lihaliemikuutioita tms. No, ehkä nämä ovat kuitenkin enemmän näön vuoksi, eikä numeroilla sinänsä niin suurta merkitystä ole. Nyt ostoslistalle jäivät siis pelkät vetimet. Niitä tarvitaan 48 kpl, joten ihan pikkusummalla en taida niiden ostosta selvitä...

Muuten, nuo Arabian ihanat purkit ovat äitini perintöä. Hän keräsi niitä 60-luvulla ja onneksi niitä ei ollut hukattu mihinkään. Sain ne omaan huusholliini joitain vuosia sitten. Rakastan niitä kovasti, samoin kuin mansikkamukia (kirppislöytö) ja pikkuista mansikkakermakannua (ostettu työkaverilta).


16 kommenttia:

  1. Herkullinen lokerikko, Arabian värikkäät purkit piristävät hauskasti.
    Minäkin kävin Tigerissä, jossa oli paljon kivaa kohtalaisen edullisesti.
    Olen myös pohtinut vetimien vaihtamista saadakseni keittiöömme vähän uudistusta. Koska kaappeja on paljon, ei uusien vetimien hankinta kuitenkaan onnistu sekään ihan pikkurahalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Sehän se on just, kun on kaappeja ja laatikoita paljon, vetimien vaihtokin maksaa aika paljon. Jos laskee, että n. 5 euroa olis kappaleelta ja niitä on tosiaan 48 kpl...

      Poista
  2. Tulin vastavierailulle sinun blogiisi :)

    Katsoinkin tuota isoa mansikkamukia, onko sekin arabiaa ? En ole koskaan nähnyt tuollaista mansikkasarjassa. Itselläni on 1 iso mansikkakannu, jonka sain äidiltäni. Silmäilen aina kirppareilla muita mansikkasarjan osia, mutten ole malttanut ostaa, kun niistä pyydetään aika paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se myös Arabian Pomona sarjaa. Minulla on iso kannu, purkkeja ja lautasia sekä yksi iso kulho näitä. Eläkkeelle jäänyt ihana työkaverini myi minulle kaikki ne mansikkaiset sopuhintaan. Muki on löytö kirppikseltä ja nuo muilla kuvioilla olevat purkit tosiaan äidiltä. Rakastan näitä niin, etten raaski käyttääkään!

      Poista
    2. Niin ja kiva, että löysit tänne vastavierailulle!

      Poista
  3. Mukava keittiöremontti! Ilme uusiutui mukavasti pienellä jutulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja vieläpä ihan sattumalta löysin nämä! Ai, että oon tyytyväinen!

      Poista
  4. Kiva remppa! Näyttää tosi hyvälle!

    VastaaPoista
  5. Siis tosi kiva piristys - pikku laatikot entuudestaakin näytti kivalle! :) Tykkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Omissa silmissä -92 vuodesta asti katseltu keittiö jo hiukan tympii!

      Poista
  6. Oi,miten hauska remppa! Minäkin tykkään!

    VastaaPoista
  7. Ihanat purkit!! Voi että! Mulla on mummolta saadut sokerikot; toinen on uudempi kirsikka ja toinen on samaa mustaherukkakuviota kuin sulla tuo iso purkki :) Mummo kuoli viime keväänä ja oli ihan virallisesti testamentannut mulle Arabian liemikulhon kun tiesi että rakastan noita vanhoja ihanuuksia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun astiani tosiaan äidin peruja, mummulta ja isotädiltä myös sain perintönä esim. Myrna-astioita, hopealusikoita yms. Nää on vaan jotenkin hauskempia.

      Poista
  8. Hauskat uudet nupit laatikkoihin. Hyllyssäsi on kivoja astioita. :-)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!