Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

maanantai 17. syyskuuta 2012

Syysmyrskyä ja koiranilmaa

Kahdeksanvuotias kollikissani Paavo ei ole mikään hienohelma. Hän ulkoilee reippaasti säällä kuin säällä. Äsken oikein vaatimalla vaati päästä tuonne kamalaan koiranilmaan, vaikka kuinka yritin selittää, etteivät kissat lähde ulos sateella. No, Paavolla on rottinkikori oven vieressä takapihan terassilla, joten hän kyllä pääsee suojaan siihen nukkumaan, jos myrskyilma alkaa kyllästyttää.


Tässä kuvassa Paavo on pukeutunut trendikkääseen pipoon, vaikka ei yleensä sellaisia käytäkään.

Myrskytuuli osuu meidän taloon aikamoisella voimalla, kun se tuolta järven suunnasta peltoaukeiden yli kerää oikein kunnolla voimia ja jysäyttää talon kulmaan. Ikkunan ulkopuolella kasvava kiinanlaikkuköynnös hakkaa välillä lasiin ja välillä taas "soittelee" inhottavan kimeästi hangatessaan ikkunaa vasten.

 
Tässä kiinanlaikkuköynnös kesäväreissään. 
Koiranilma tai ei, maalaiskissaa se ei näköjään haittaa, sillä korissa ei ole ketään... Paavo siis lähti kuin lähtikin uhmaamaan syysmyrskyä, vaikka tuleekin sitten takaisin yleensä häntä koipien välissä ja turkki märkänä. Kissa on siitä kiva, että sisään tullessaan ainakin Paavo pesee tassunsa ja kuivaa itse turkkinsa. Sitä ennen tietenkin voi hypätä loikoilemaan tyylikkääseen pesuasentoon minun rakkaalle puusohvalleni, johon vasta juuri laitoin uuden, puhtaan patjaraitaisen päällisen... No, olihan se puhdas laittaessa!


 

4 kommenttia:

 1. Taas on syksy ja syysmyrskyt. Söpöliini kisu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paavon puolesta! Paavo on sangen tietoinen viehätysvoimastaan, elikkä oikeastaan melkoinen hurmuri!

   Poista
 2. Voi mikä ihana pipo Paavolla !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pipo on oikeasti tossu, jonka poikani asetteli kissan päähän pipoksi. Tonttulakkia kissaparka on myös joutunut käyttämään...

   Poista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!