Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Luvallisesti omenavarkaissa

Kävimme illan hämärtyessä omenavarkaissa ihan luvan kanssa. No, ei sentään varkaissa, vaan meidät oli kutsuttu hakemaan omenoita tyttären anoppilasta. Siellä kasvaa 9½ omenapuuta. Miten niin puolikas? Se on oikeasti mennyt kesällä puoliksi omenoiden painosta, joten jäljelle jäi vain puoli puuta. Silti se on edelleen täynnä omenoita. Saimme kolme muovikassillista talviomenoita, joista teen sosetta ja piirakkaa sekä yhden kassillisen makeita syömäomenoita.



Millaista omenasosetta olette yleensä tehneet? Mitä muita omenoiden käyttövinkkejä teillä olisi? Onko kukaan kuivattanut omenarenkaita? Meillä rakastetaan omenapiirakkaa, joten sitäkin pitänee taas tehdä. Minulla on yksi sellainen suosikkiresepti, jota olen käyttänyt vuosia. Isäntä vie sitä joskus töihinkin, joten kehuja on tullut myös sieltä. Samoin meillä aikoinaan häärinyt muurari tykästyi tähän omenapiirakkaan kovasti.

Helppo omenapiirakka
 
6 kananmunaa
4½ dl sokeria
300 g sul. margariinia
6 dl vehnäjauhoa
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria

Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Lisätään muut aineet. Omenat tai esim. raparperin palat, marjat tms. ripotellaan päälle. Omenapiirakkaan vielä kanelia ja sokeria päälle. Ja sitten uuniin 200 asteeseen n. puoleksi tunniksi.

5 kommenttia:

  1. Rakastan omenoia, mutta sappikivitautisena en niitä voi syödä! Aion kuitenkin keväällä laittaa (yrittää) pari puuta kasvamaan pihallemme.
    Puut ovat kauniita sellaisenaan, vaikkeivät koskaan tuottaisi hedelmää.

    VastaaPoista
  2. Taitaa olla hyvä piirakkaohje, laitanpa kokeiltavaksi.

    VastaaPoista
  3. Kiitos kivoista kommenteistanne, Riitta Sinikka, Jaana ja Betweenland! Minulla oli joskus omenapuita, mutta jänis söi oksat ja joku "mikäliemyyrä" juuret! Ensi keväänä istutan varmaan uusia ja suojaan ne paremmin.

    VastaaPoista
  4. Joko olet sosetta keitellyt? Leena Lumi on laittanut blogiinsa leenalumi.blogspot.fi kanelisen omenasoseen ohjeen. Itse ajattelin sitä kokeilla, mutta en ole vielä ehtinyt ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!