Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

maanantai 28. lokakuuta 2013

Tämä on SE pizza!

Näyttää kasalta juustoa, mutta...
 
Meillä tehdään silloin tällöin kotitekoista pizzaa. Se ei todellakaan ole mitään kevytversiota, vaan aika tiukkaa tavaraa alusta loppuun. Hehkutin tätä kerran aiemmin ja muutamat ovat kyselleet ohjeen perään. Nyt sitten tulee se suuri ja mahtava pizzaohje, jolla meillä herkutellaan!
 
Pohja:
 
2 dl lämmintä vettä
4 rkl oliiviöljyä
5 dl vehnä- tai sämpyläjauhoja
1 tl kuivahiivaa
½ tl suolaa
 
Pohjan ainekset sekoitetaan ja taikinasta leivotaan "pallo", joka kaulitaan leivinpaperille uunipellille sopivaan kokoon. Joku tahtoo pohjataikinan kohoavan, mutta minä teen pohjan suoraan, annan sitten nousta sen verran, kun uunissa nousee.
 
Päällinen:
 
400g vähärasvaista paistijauhelihaa
1 keskikokoinen sipuli tai sipulisilppua
1 pss Maggi Spagetti Bolognese -kastikejauhetta
vettä tarpeen mukaan
6-7 kpl tomaatteja siivuina
juustoraastetta oman maun mukaan
basilikaa ja oreganoa
 
Jauheliha paistetaan pannulla. Sipulit lisätään joukkoon heti paistovaiheessa. Kastikejauhe sekoitetaan jauhelihan joukkoon pannulla ja lisätään sen verran vettä, että kastikkeesta tulee sopivan "tahnamaista". Kastike levitetään kaulitulle taikinapohjalle. Tomaatinviipaleilla peitellään sievästi. Mieheni lisää tässä vaiheessa mausteita, oreganoa ja basilikaa ja sitten vasta juustoraasteen. Ja yllätys, yllätys, juustoraasteen päälle hän lisää varmuuden vuoksi lisää oreganoa ja basilikaa. Siinä on joku taika, en osaa sanoa mikä!
 
Valkosipulia laitamme vasta valmiin pizzan päälle syödessä. Vaihtelua tähän saa esim. salamia, tonnikalaa, kinkkua, sieniä tai vaikkapa aurajuustoa lisäämällä. Ja on hyvää!
 
 
 

3 kommenttia:

  1. Herkulliselta kuulostaa! Kotitekoinen pitsa on ihan parhautta! :)

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköistä - ei saisi illalla tällaisia herkkujuttuja ollenkaan katsella - etenkin, kun herkut on kielletty jouluun saakka;)
    Mukavaa viikkoa sinne, Henkkumaaria♥

    VastaaPoista
  3. kotitekoinen pizza on ehdottomasti parhainta!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!