Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

tiistai 15. lokakuuta 2013

Matkaan lähden, matkaan lähden...

Ei, en sittenkään lähde, mutta laukut odottavat valmiina oven suussa. Olen ihastunut vanhoihin matkalaukkuihin, joita ihmisellä ei kai vaan voi koskaan olla liikaa! Näitä on nyt neljä, joten tämä pino on kyllä valmis, mutta ainahan voisin kasata uuden pinon, vai mitä? Pyydän anteeksi huonoa kuvien laatua, sillä valoa ei ole paljon ja kännykkäkuvat eivät oikein laadulla juhli...

Tässä on meidän laukkupino koko komeudessaan!
 
Alimmainen, iso laukku on kirppislöyty tältä illalta! Maksoin siitä kympin. Siinä on rumat teipinjäljet, mutta mietin parhaillaan, miten tämän voisin tuunana kuntoon. Tai sitten annan sen vaan olla tuollaisena, kun ei se edes paljoa tuolta näy. Seuraavana on isäni vanha ns. Amerikan arkku, joka on oikeasti tyttären omaisuutta. Hän antoi sen minulle hellään hoitoon, koska hänen huusholliinsa se ei nyt sopinut. Sitten vaalea beige matkalaukku, joka on löytö kierrätyskeskuksesta. Se maksoi huikeat 2 euroa! Yksi kulmapala puuttuu, mutta sen saa laitettua paikoilleen, koska se oli kuitenkin mukana laukun sisällä. Musta laukku ruskeillä kanttauksilla on kaikkein kaunein ja hyväkuntoisin. Se on mummuni vanha matkalaukku ja peräisin jostain 1930-luvulta. Siinä on myös uudempi nimilappu, jonka käsiala on selvästi vaarini kirjoittamaa. Mummun tuttu osoitehan siinä on!
 
Matkalaukkujen päällä on hieno vanha käsilaukku, joskin aika reilun kokoinen sellainen. Se on nahkaa ja kova, hyvin muotonsa säilyttävä malliltaan. Aivan selkeästi laadukas laukku! Mummuni vanha sekin, ilmeisesti ainakin 1950-luvulla se on vielä ollut käytössä. Sen vieressä on pieni ylellisyys! Kirjekuorimallinen iltalaukku, jonka sisällä on suloinen meikkipeili! Onkohan tämä strutsinnahkaa, kun on tuollainen "nyppyläinen"?

Tässä käsilaukku, iltalaukku ja kaunein matkalaukku näkyvät paremmin.

Naisellisia, ihania, aikansa ylellisyystuotteita, jotka kestävät aikaa hyvin. 


Valmiina matkaanlähtöön on tämä seuraava kaveri myös! En voinut vastustaa kiusausta, kun tämä pää hiukan kallellaan katseli minua. Käytettyhän se on, mutta siisti ja hyväkuntoinen. Kotimainenkin. Tai niin ainakin kertoi myyjän edustaja, Saviaholla, Hyvinkäälllä. Tästä löytöjen kaupasta on tulossa kunnon esittely lähiaikoina.
 
Prinsessan uusi ratsu, joka odottaa kuljetusta hänen luokseen.
 
Mukava lomapäivä kaiken kaikkiaan!
 
 

5 kommenttia:

 1. Vanhat kaukut ovat kauniit.
  Kyllä tuolla ratsulla prinsessan♥ passaa ratsastaa.

  VastaaPoista
 2. Jopas sinulla on hieno kokoelma noita laukkuja - ja ehdottomasti nuo mummusi vanhat laukut ovat helmiä jo sellaisinaan, mutta vielä arvokkaampia ne ovat muistojen takia♥

  VastaaPoista
 3. Tuo toka alin Amerikan laukku, on ehdoton suosikkini :-)

  VastaaPoista
 4. Hieno matkalaukkukokoelma. Tuo musta on ihanin kokonsa vuoksi.

  VastaaPoista
 5. Komeita laukkuja ja hienoja kirppislöytöjä. Nyt kun laitat prinsessan hepan selkään, saattaa hänestä tulla lopuksi iäkseen heppatyttö. Niin kävi meidän lapselle.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!