Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Neuloosin ja poskiontelotulehduksen yhdistäminen

Kiva, kun mukaan on tullut uusia lukijoita taas! Tervetuloa, kiitos ja anteeksi... Täällä taas sekoillaan!
Olen nimittäin sairaslomalla. Pitkittynyt flunssa teki sitten kunnon poskiontelotulehduksen, johon sain antibiootit maanantaina. Nuha ei vaivaa juurikaan, eikä kuumettakaan enää onneksi ole, mutta tämä armoton yskiminen! Se on aivan kamalaa, kun ei voi nukkua, eikä jaksa tehdä mitään. Päänsärky on julmetun kova, kylkeä pistää ikävästi yskiessä ja ylävatsan lihakset huutavat armoa! Eikä talossa ole yhtä ainutta päänsärkyyn tehoavaa lääkettä, kun unohdin maanantaina apteekissa käydessäni ostaa niitäkin lisää... Onneksi isäntä tulee pian ja saan lääkkeeni! Siihen asti koitan lievittää kipua parhaani mukaan omin voimin!

Olin syyslomalla aktiivisella tuulella ja aloitin lankavarastojeni inventoinnin. Niin, aloitin tosiaan, nyt se homma ei etene yhtään, kun olen ihan voimaton. Lankalaatikot lojuvat levällään, keriä on siellä täällä ja vaakakin nököttää keskellä pöytää edelleen... Huh, mikä kaaos! Onneksi isäntä on tottunut, eikä meillä nyt ole vieraitakaan tulossa, kun tähän "pöpöpesään" tarvittaisiin varmaan hengityssuojainta... Innostusta tuohon lankainventaarioon sain varmaan tästä kroonistuneesta neuloosistani, jonka takia olen neuloskellut innolla varmaan enemmän kuin moneen vuoteen yhteensä! Olen aina ollut lankahamsteri, joten tiesin varastoissa olevan yhtä ja toista, mutta ihan tarkkaa kuvaa ei ollut varastojen määrästä.

Aloinkin sitten tonkia noita laatikoita, joissa lankoja oli. Lähinnä säilytän niitä muovisissa, kannellisissa laatikoissa, pölyyntymisen ja tuholaisten estämiseksi. Lajittelin langat, punnitsin ne ja kirjasin määrät ylös laaduittain. Ja niitähän riitti! Puuvillaiset ja huopuvat villat + hahtuvalangat ovat kokonaan vielä laskematta! Muut vaiheessa edelleen, ties miten kauan!

 
Tässä laatikossa on pelkästään 7 veljestä ja n. kuusi kerää sitä vastaavaa Novitan Jussia! On siinä muutama kilo kyllä, sillä laatikko on iso, vaikka kuva ei ehkä sitä kerrokaan. Vajaita keriä on runsaasti, mutta myös täysin aloittamattomia, ties miten kauan neulomista odotelleita löytyy. Ja jopa useita samanvärisiä, kun olen unohtanut jo omistavani samaa lankaa ennestään...
 
Näitä on kertymässä vaikka kuinka, tässä vain alkuja...
 
Laitoin keittiön tuolille korin, johon heittelin 7 veljestä -langanloppuja, joita myös löytyy runsain mitoin. Näistä löytyy sitten helposti raitavärejä ja jotain pientä tarvetta varten jopa pikkukeriäkin. Pitäisi sitten keksiä joku kiva säilytysjuttu näille pikkukerille, jotta ovat helposti käsillä tarvittaessa, mutta suojassa pölyltä ja muulta. Ei kissalta, sillä Paavo ei lankoihin sekaannu.
 
Kumpa jaksaisin jatkaa urakkaa loppuun pian! Ensinnäkin haluan huushollin siistiin kuntoon, toiseksi olisi jännä tietää, minkälaisia lukuja saadaan, kun kaikki on punnittu. Sitten jatkossa neule- ja virkkaustyön valmistuttua punnitsen taas, jotta saan merkittyä kulutuksen vähennykseksi kirjanpitooni. Joku kiva vihko täytyy varmaan ottaa käyttöön. Nyt kirjasin vaan sikin sokin lehtiöön, joka keittiössä tekee monenlaista virkaa...
 
Sitten seuraa LOPPUKEVENNYS:
 
Kuvassa on mieheni 80-luvun treenipaita, aika hirveä, vai mitä! Se tuli yhtäkkiä mieleeni, kun täällä podin vaivaisena. Nimittäin meidän kuopus, 20-vuotias Poikanen, käytti tätä kaikkiin pikkupoikana potemiinsa särkyihin lääkkeenä. Ja se kuulemma toimi! Se kiedottiin välillä päähän, välillä käteen tai jalkaan, riippuen siitä, missä kipu oli. Ja mahakipuihin se toimi laittamalla paita vatsan iholle suoraan. Ihana Poikaseni! Totta kai iskän paita auttoi!
 
Nyt päätin kaivaa sen esiin, kun jostain se muistui mieleeni! Auttaiskohan se minuakin? Vai pitääkö käydä hakemassa oman isäni paita lainaan? Jos nyt kokeillaan kuitenkin ensin tällä! Aluksi kiedon sen päähäni, jos se vaikka toimisi... Kerron sitten epätieteellisen kokeeni tuloksista myöhemmin!

Hirveä, ihana parannuskeino, "iskän paita"
 
Parempaa huomista toivoen!
 
 
P.S. Nyt se mies tuli, ja meinasi kuolla nauruun tuon paidan nähdessään...
 

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!