Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Neuloosin ja sinuiitin vaivaama - mökkihöperö!

Olen yrittänyt kiltisti sairastaa ja levätä, levätä ja sairastaa. Kova yskä ja kuumeilu ilmeisesti johtuvat kunnon poskiontelotulehduksesta, sillä muuta vikaa ei ole löytynyt... (Eikä kannata edes etsiä, ettei löydykään...) Olen lukenut kirjoja, olen katsellut muutaman elokuvankin, mutta ennen kaikkea olen neulonut. Toppaan itseni sohvalle tyynyjen avulla hyvään asentoon ja neulon vaan neulomasta päästyäni. Telkkari voi olla auki taustalla, se ei haittaa, mutta ei jaksa myöskään kauheasti kiinnostaakaan. Neulominen onkin ollut nyt oivallinen keino purkaa tuota tekemisentarvetta, joka muuten alkaa ahdistaa minua. En ole sellainen ihminen, joka haluaa vain olla, möllötellä, vaan kaipaan tekemistä. Koskaan ei olekaan tylsää hetkeä, jos on mahdollisuus neuloa tai vaikka virkata. Ne ovat siitä käteviä hommia, etteivät ne ole sidottuja aikaan, eivätkä paikkaan. Ompelu ja askartelut tapahtuvat tietyissä huoneissa, mutta kudin kädessä voin olla siellä, missä haluan. Kesällä usein ulkona, nyt kotisohvalla sairastamassa.

Martat -lehti 6-7/2011, ohje Anja Aalto.
 
Nämä sitten viimein valmistuivat. Aloitin ne jo kerran aiemmin, purin alun ja nyt sitten Sukkasadon alkaessa päätin kokeilla kuitenkin, miten minun käy. En yleensä ole tehnyt näitä kärjestä aloitettavia sukkia lainkaan, joten se tapa oli kiva opetella. Tiimalasikantapäätä en myöskään ole tottunut tekemään. Siis sekin tuli näissä taas harjoiteltua. Usein sitä tuntuu kangistuvan vanhoihin malleihin ja uusien kokeilusta löytyykin aina uutta virtaa tekemisiin! Suosittelen niille, joilta perussukat syntyvät vaikka silmät kiinni. Kokeilkaa jotain, joka menee ns. mukavuusalueen ulkopuolelle.
 
Toinen juttu on se, että minulla on aina meneillään useampia töitä, enkä koskaan osaa tehdä järjestelmällisesti yhtä työtä alusta loppuun. Tai no, silloin teen, jos muuta ei ole mukana, esim. matkalla. Otinkin kuvan niistä tekeleistä, joita on työn alla neulottavana nyt, tänään....
 
Tulee Broken seediä, raitasukkaa ruskeana ja vihreääkin sukkaa koossa 45...
 
Joulu häämöttää jossain tuolla vajaan parin kuukauden päässä, joten sukkia on vielä neulottavana. Näissä kaksissa miesten sukissa on lankana Novitan 7 veljestä, jota inventaarioni mukaan talosta löytyy hmm... miten sen nyt sanoisi... muutama kerä... Mutta nyt aion ne kuluttaa pois! Broken seedit edelleen Nallesta, joka on sopivan ohutta niihin.
 
Tossukka ja haitarivartinen vauvansukka
 
Tämä tossu on ehkä maailman helpoin malliltaan ja niitäkin aina silloin tällöin neulon. Ensin neulotaan tuo ainaoikein -osuus kahdella puikolla, sitten siirretään silmukat sukkapuikoille ja neulotaan sukan kärki tossuun. Takasauma ommellaan yhteen. Näistä voi tehdä ihan  minka kokoiset tahansa. Lankana Novitan 7 veljestä. Vauvan haitarivartinen sukka on myös Novitan lankaa, muistaakseni se on Bambino -nimistä, sillä vyöte on siitä kadonnut aikojen kuluessa.
 
Isäntää huvittaa tämä keskeneräisten näyttely, mutta minkäs seepra raidoilleen tekee, sellainen minä olen neulojana! Monta rautaa tulessa on muutenkin, miksei siis neulomisessa!
 
Maanantaiaamuna toivon mukaan pääsen siis töihin! Olen ollut ensin viikon syyslomalla ja sitten viikon sairaslomalla, joten kyllä olisi viimein aikakin päästä työmaalle! Toivon vaan, että ääni kestää, eikä kuume nouse enää uudelleen. Kuurit on syöty, mutta tämä viimeisin toki vaikuttaa elimistössä vielä pitkän aikaa, vaikka menikin kolmessa päivässä. Tehokas yskänlääke yöksi, jotta saamme nukuttua isännän kanssa ja kaiken pitäisi sujua taas! Mökkihöperöä ei minusta kuitenkaan päässyt tulemaan, kiitos neulomisen ja ihanan perheeni, joka on minua pitänyt ajan tasalla maailman menosta. Työkaverien puhelut ja viestit ovat myös tärkeitä, sillä heidän kanssaan olen saanut olla välillisesti mukana työasioissakin. Kiitos niistä heille! Nyt taidan lähteä pehkuihin odottamaan Nukku-Mattia, joka onneksi on muistanut yleensä tulla ajoissa!
 
Mukavaa alkavaa viikkoa!
 
 
P.S. Muista osallistua arvontaani sivupalkin linkistä!
 
 
 

3 kommenttia:

 1. Hyvä että seinät eivät ole kaatuneet päälle, vaikka helposti niin tuppaa käymään sairastellessa. Upeita sukkia!

  VastaaPoista
 2. Täällä yksi kohtalotoveri.Syysloma meni flunssassa ja sukkia neuloessa.Onneksi jo vähän helpottaa ja lomaa on vielä jäljellä.

  Mukavaa työviikkoa.

  VastaaPoista
 3. Pöpöt on kurjia, mutta välillä on kärsittävä ja silloin auttaa mieluisa puuha. Nuo siniset sukat ovat ihanat. Juuri se sävy mitä nyt kaipaisin kotiasuuni :).

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!