Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

lauantai 19. lokakuuta 2013

Viimeiset vapaat - maanantaina töihin!

Näkymä illalla juuri pimeän laskeutuessa.
 
Hämärä ja rakeinen kuva näkymästä meidän etupihan puolelta. Pellolla ei ole enää juurikaan lunta, mutta se vähä, mitä on jäljellä on jäässä nyt. Tiet ovat liukkaat, melkein peilijäässä.
 
Olga-sukat valmistuivat eilen. Heti uutta puikoille!
 

Olen neuloskellut uusia Broken seed-sukkia, mutta tällainen tuli yhtäkkiä vastaan!
 
Siis höh! Langassa on ensinnäkin ruma värivirhe, joka on kuin veritahra! Neuloin niin vauhdilla, etten tuota edes noteerannut ensin ollenkaan. Onneksi pääsin vain muutaman kerroksen sen ohi, kun tuli stoppi. Langassa piti alkaa punaisen raidan muodostava kohta, mutta kuinka ollakaan, punaista oli vain n. 45-50 cm ja sitten solmu. Solmun jälkeen lanka jatkui vihreänä! Argh! No, purin sukasta nuo keltaiset kerrokset ja etsin uuden keltaisen raidan. Leikkasin välistä huonon osan pois. Mutta silti harmittaa! Laitoin Facebookin Voihan villasukka-ryhmäänkin kyselyn, josko muillekin on käynyt näin. Ja mitä ilmeisimmin on!
 

Uusi kannu kokoelmaani
 
Kävin viikolla tätini luona ja sain tällaisen ihanan kannun! Kannu on mummuni vanha ja Arabian valmistama! Eikö olekin kaunis! Aika jännä tuo kuviointi siinä.

Näitä purkkeja muistan lapsuudestani
 
Sain myös pari tällaista kivaa, vanhaa purkkia. Nämä ovat myös mummuni peruja. Muistan ihan tarkasti mummun keittiöstä senkin, missä kaapissa noita purkkeja säilytettiin. Nyt mietin, miten näitä uskallan puhdistaa, kun niistä on tuo kuvio ja teksti jo vähän himmenneet. Pelkään jynssäämisen olevan niille vähän liian raju toimenpide. Onko vinkkejä kellään, mikä olisi toimiva ja hellä puhdistustapa?
 
Kirppislöytö
 
Viikolla löysin myös kirppikseltä tämän Brukan postilaatikon. Se on niin "mun näköinen", että mieheni kertoi heti tienneensä minun nappaavan tuon. Hän kulki nimittäin edelläni ja huomasi tuon ensin. Jäi sitten katsomaan, tartunko siihen vai en. Ja minähän tartuin, kun se maksoi vain 4 euroa. Ensin ajattelin sitä leikkimökin seinään, mutta enpä taidakaan viedä sitä sinne. Ehkä se päätyy meidän tuulikaapin seinälle, lähinnä vaan koristeeksi. Pieni ja soma kun on!
 
Jonotusnumero lounaspaikasta
 
Tuli lomalla myös syötyä ulkona. Käytiin miehen kanssa lounaalla yhtenä päivänä ja pojanpoikia käytin sitten Mäkkärissä perjantaina. Olipa kiva viettää rauhassa aikaa poikien kanssa. Kävimme myös kiertelemässä kirppiksellä ja haimme Maija-serkun päiväkodista. Kyllä oli Maijallakin hymy korvissa, kun serkkupojat olivat mukana hakemassa! Olenkin haaveillut, että otan kaikki kolme lapsenlasta tänne yhtä aikaa yökylään, jotta saavat sitten leikkiä pitempään yhdessä. Kiva katsoa, miten pienet toisistaan tykkäävät!
 
Niin se loma lähestyy loppuaan! Nyt heittäydyn isännän viereen sohvalle ja maistan vähän lakuja!
Mukavaa illan jatkoa kaikille! Muistakaahan osallistua arvontaani!
 
 

7 kommenttia:

  1. "Kaikki loppuu aikanaa, armonsa ei milloinkaa" Loma menee aina liian nopeasti.
    Nätit sukat olet kutonut. Olet todella ahkera kutomaan.
    Mukavaa viikonloppua♥

    VastaaPoista
  2. Minullakin viikon loma vetelee viimeisiään. Ihana loma! Hienot sukat ja tykkään kovasti mummosi vanhoista tavaroista, ne ovat paitsi kauniita, niihin liittyy myös läheinen tarina. Onko pakko perusteellisesti putsata, miten olisi vain hieman soodaa ja vettä? Tuonlaisina ovat mielestäni korvaamattomia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kokeilenpa soodalla ihan varovasti. Käytän soodaa puhdistusaineena kyllä muutenkin. Eilen viimeksi korviksi soodalla puhdistin.

      Poista
  3. Tuo mummosi kannu on tietääkseni Arabian Karjala-kannu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niinpä olikin! Googletin ja sieltähän se heti löytyi, kun vinkkasit, mitä etsiä.

      Poista
  4. Kiitos, Hanna! Täytyypä vastailla huomenissa!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!