Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Valokuvausta, lisää kuvausta ja ilahduttava löytö

Valokuvauskurssin satoa tältä viikonlopulta näette tässä. Kuvia tuli n. 300 erilaista harjoitusversiota, joten en nyt osaa sanoa, onko näistä mikään sieltä parhaasta päästä. Jotenkin vaan oli hinku päästä jakamaan näitä teidän kanssanne. Joissain näkyy kyllä jotain epämääräisiä "taustarosvoja", joita piti harjoitella välttämään, mutta harjoituksen puutetta tuo taitanee olla...
 

Omenat, retiisit ja tulppaanin sipulit sekä pihasta pihistetyt oksat aseteltiin ihanan laskeutuvan kankaan päälle. Näitä oli kiva fiksailla eri tavoin. Monia kivoja kikkojakin tajusin, joten tulen varmasti jatkossa kokeilemaan niitä kotona kuvaillessani kaikenlaista kivaa.

Tällaisen asetelman teki toinen ryhmä. Kuvattavahan se oli sitäkin.

Vähän uutta ilmettä aina välillä ja taas mentiin.

Lähempää kuvattuja
 
 
Tästä kuvasta tykkään itse.
 
Kurssi oli Jokelan kansalaisopiston järjestämä valokuvauskurssi, joka keskittyi lähinnä sommitteluun. Se onkin yksi tärkeä opittava asia, sillä minun räpsimät kuvat ovat todellakin vähän yksinkertaisia, eikä niitä ole oikein osattu koskaan sommitella kunnolla. Nyt tiedän, mitä hakea, mihin pyrkiä, joten harjoittelun kautta toivon sitten taidon joskus löytyvän. Kurssilla oli innostava ja hyvä opettaja, mukavaa porukkaa, sopivan kokoinen ryhmä (9 kurssilaista) ja sääkin suosi meitä ulkokuvia otettaessa. Kaksi päivää meni kuin siivillä, kun oli paljon, paljon kuvausharjoituksia ja välissä aina pieni teoriaosuus. Nyt olen innoissani kaikesta oppimastani ja lupaan kuvata aiempaa enemmän.
 
Kotimatkalla isäntä ehdotti kirppiksellä poikkeamista ja sinnehän minua ei tarvitse kauaa houkutella. Ja nyt se odotti minua siellä, se mistä olin jo pitkään haaveillut! Ikean Förhöja-lokerikko, lasisilla astiolla. Tämä ei kai enää kuulu Ikean valikoimiin, sillä sieltä sitä en ole onnistunut löytämään. Nyt se kökötti siellä kirppispöydässä puhtaana ja siistinä, ihan vaan minua odottamassa. Pakkohan se oli sitten ostaa... Pitää vaan vielä tiskata nuo lasiset osat, jotta voin laittaa niihin sokeria, vehnäjauhoja, korppujauhoja jne. Kiva esine, samalla jotenkin vanhanaikainen ja kuitenkin tätä päivää.
 
 
Keittiön tasolla se siinä jo nököttää, mutta kuvaaja ei oikein jaksanut enää keskittyä...
 
Tämän viikon neulomiset ovat olleetkin vähän vähäisempiä taas. Tosin eilen esimerkiksi neuloin Camilla Läckberg -leffaa katsoessani, muuten en ole oikeastaan ehtinytkään neulomaan. Sukat ovat vähän vaiheessa, mutta viimeistään tiistaina oletan saavani ne valmiiksi. Ja joulupukki taas kiittää.
 
Mukavaa alkavaa viikkoa teille, lukijat!
 
 
 
 

4 kommenttia:

 1. Voi miten hienoja sommitelmia ja kuvia - jännä nähdä, millaisia kuvia täällä vielä saadaankaan nähdä! Tuollainen kurssi olisi kyllä tarpeen itse jos toisellekin - no, ainakin minulle!
  Ja hyvä kirppislöytö - joskus se vain se oma jaksaa odottaa juuri sinua:)
  Kivaa viikkoa sinne, Henkkumaaria♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Intoa ja yritystä ainakin löytyy! Taitoa vasta haaveilen! Kauhean mielenkiintoista tuo kuvaaminen on!

   Poista
 2. Hienoja otoksia! Sinun suosikkisi on minunkin suosikkini :) Ihana kirppislöytö.

  VastaaPoista
 3. Ystävälläni on enemmänkin tuota Ikean lokerikkoa. Harmi, ettei se enää ole valikoimissa. Sinulla on kyllä niin mahtava kirppissilmä, että pitäisi varmaan lähteä seuraamaan sinua jonnekin kirppikselle. Josko taito tarttuisi.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!