Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Pieniä pitsiliinoja askarteluhimoon

Olen haalinut silloin tällöin edullisia, pieniä pitsiliinoja askartelutarkoituksiin kirppiksiltä. Viimeisin ostokseni olikin tosi edullinen, sillä sain 29 pientä liinaa (ja 6 serviettirengasta) yhteensä 3,90 euron hinnalla! Näistä raaskii siis tehdä askarteluja, joita olen suunnitellut tähän syksyyn ja alkutalveen.

Oletteko testanneet, miten ihania lumihiutaleita näistä pitsiliinoista saa, kun ne kovettaa EriKeeperin ja veden seoksella? Olen tehnyt niitä oppilaitten kanssa koulussa joskus. Itse olen niitä eri kokoisina kovetellut kotonakin. Koulussa laitoimme niihin vähän kimalleliimaa, (ai vähän...? Siis purkillisen, ikävä kyllä!) solmimme ripustusnarun ja ripustimme juhlasalin joulukuuseen koristeeksi. Kauniita ne ovat, sopivat mielestäni ihanasti kuusen vihreää taustaa vasten. Isotkin hiutaleet olivat kauniita, kun koulun kuusi oli aika iso. Kotona meillä ei kuusessa näitä ole vielä ainakaan ollut. Myös paloista virkatut, isommat liinat ja vanhat, osin huonokuntoisetkin päiväpeitot voi näin hyödyntää, sillä kovetettuina ne kestävät palojen leikkaamisen irti toisistaan. Purkamaan ei siis tarvitse alkaa. Vahvistamalla vielä leikkaamisen jälkeen leikkuukohtien reunat liima-vesiseoksella voit varmistaa, etteivät langanpäät lähde purkautumaan.

Minulla on aikomus kovettaa ainakin nämä  pienimmät ikkunahiutaleiksi. Ripustan ne siimalla eri korkeuksille, jotta ne somasti siinä ilmavirrassa sitten pyörivät! Valmis lopputulos ilmestyy tänne kuvina aikanaan, joten näette sitten kyllä senkin...Yksittäisiä liinoja pinossa, 29 kpl!
 
Jos olet innokas ja taitava virkkaaja, voi lumihiutaleita virkata itsekin ja kovettaa ne valmiina! Hyviä ohjeita löytyy mm. Novita-lehdistä ja vanhoista käsityökirjoista. Mary Oljen virkkauskirjat löytävät kirppiksiltä tiensä hyllyyni muuten myös aika helposti...

3 kommenttia:

  1. Tosi mahtava löytö tuolla hinnalla noin monta pitsiliinaa! En ole pitkään aikaan löytänyt kirppareilta pieniä liinoja (< 10 cm halkaisija).

    VastaaPoista
  2. sulla on hieno kokoelma liinoja ! niistä tuleekin ihania hiutaleita !

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!