Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Leikkaa, liimaa, askartele...

Alkuopetukseen siirryttyäni pääsin tekemään tätä rakastamaani  otsikon kolmikkoa aiempaa enemmän. Oppilaat tuntuvat kovasti tykkäävän kaikenlaisista pienistä jutuista, joita olen näperrellyt luokkaan. Meillä seikkailevat mm. Aapisen henkilöt Liisa ja Matti vanhempineen, Tahvo-kissa ja Bella-koira, kartanon ihana Aarne-kummitus ja talonmies Laine.

Tämän illan työvälineitä!
 
Olen laminoinut värittämäni hahmot ja leikellyt ne oikeaan muotoon. Takana on magneettiteippiä, joten ne on helppo "tällätä" sopiviin kohtiin taululla. Lisäksi on tietenkin mm. päivänkulkua kuvaavat kuvat, joista lukutaidotonkin oppilas näkee, mitä seuraavaksi on ohjelmassa. Niiden vieressä on kellotaulut, joiden ideana on, että oppilaat myös voivat seurata, mihin aikaan mitäkin on tapahtumassa. Taululta löytyvät myös kirjojen kansikuvat, jotta läksy on helpompi merkitä näkyviin.
 
Paljolti varsinainen työskentely tapahtuu aktiivitaululla, jossa käytettävissä on sekä oppikirjojen kustantajien sähköinen materiaali että myös tauluohjelmiston tarjoamat mahdollisuudet ja valtaisa määrä valmista, sähköistä materiaalia. Niiden kanssa onkin lähinnä valinnan vaikeutta, vaikka mitä kivaahan sieltä löytyisi. Silti tykkään myös konkreettisemman, käsinkosketeltavan materiaalin käytöstä lasten kanssa. Aakkospussit taululla sisältävät esineitä ja kuvia, jotka alkavat opetelluilla kirjaimilla. Niiden etsiminen ja valinta onkin osa tätä askarteluprojektiani.
 
Nyt kuitenkin palailen sukkapakkomielteeni pariin innolla. Blogien lukua ja aivotonta neulontaa loppuilta, niistä on kiva keskiviikkoehtoo tehtyy!
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!