Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Sukat x 2 ja neulojan tarvikepakki

Neuloin kuin neuloinkin uusiksi kärjet niistä Isoveli-langasta tehdyistä sukista ja lanka riitti kuin riittikin viimein! Peräti 18 cm pätkä sitä jäi ylikin! Aika tarkalle veti, mutta onneksi ei tarvinnut ostaa uutta lankaa. Ideana minulla on tällä hetkellä neuloa pois kaikki ns. jämälangat ja vuosien varrella hamstraamani, vähän reilummatkin erät lankaa. En halua ostaa uusia, en ennen kuin tuo varastoni on vähennetty todella minimiin. Aikeissa on punnita kaikki langat ja laskea yhteen niiden määrä. Sitten voisin aina punnita valmistuneen tuotokseni ja vähentää varastosta. Olisi ehkä itselle motivoivaa nähdä lukuinakin, miten varasto pienenee.

Siinähän ne ovat valmiina!
 
Vihreät ovat miesten kokoa ja punaiset naisten. Lanka oli sen verran paksua, että nämä vastaavat oikeastaan tossuja. Tein niihin vain lyhyen varren, sillä nämä on tarkoitettu kotona tassutteluun ja varpaita lämmittämään esim. ulkoilun jälkeen. Puikot olivat nro 5, joten työ eteni ihan hurjaa vauhtia. Kahdessa illassa tuli siis kaksi paria sukkia kevyesti valmiiksi, mitä nyt tuo langan loppumishässäkkä vähän häiritsi hommiani. No, vartissa sekin oli hoidettu, kun kärjet vaan neuloin uusiksi.
 
Kuvassa näkyy myös tuo suloinen "neulontapakkini", joka on itse asiassa maailman kätevimpiä keksintöjä neulojalle. Siinä kulkevat kaikki apuvälineet saksista mittanauhaan ja puikon suojista silmukkamerkkeihin. Minulla on myös sellaisia erityisiä neuloja, joilla on hyvä päätellä langanpäät tai yhdistää kappaleita isommissa töissä. Lisäksi on isoja, tavallista tukevampia ja pidempiä nuppineuloja, joilla pysyvät kappaleet yhdessä hyvin ommeltaessa niitä käsin yhteen. Niillä myös pingotan kappaleet alustalleen kostutusta ja muotoilua varten. Alustana toimii vanha, isokokoinen ilmoitustaulu, johon neulat uppoavat helposti. Kerroslaskurikin on mukana, samoin apupuikot palmikoiden neulomiseen ja tietenkin nuo isot hakaneulat, joille voi siirtää silmukoita odottamaan. Pussukka löytyi marttojen Loviisan reissulla Strömforsin ruukin alueella sijaitsevasta myyntikojusta, joten valitettavasti en nyt tiedä valmistajan nimeä. Käsin tehtyhän se on ja näitä kukkaronkehyksiä saa tietenkin ostaa käsityötarvikeliikkeistä. Aiemmin käytin Marimekon pussukkaa, mutta se jäi pieneksi tälle tavaramäärälle...
 
Pussukka on ostettu taannoisella Strömforsin ruukin vierailulla.

Sisältäkin pussi on nätti, sillä sieltä löytyy Muumikangasta.

Tässä sitä tavaran paljoutta, jota sisään mahtuu!
 
Kirppiksiä tuli taas käytyä, tosin tänään vain naapurikaupungissa. Mukaan lähti kaunis kori, johon ilmeisesti laitan sisustuslehtiä. Se on napakka ja malliltaan sopii erinomaisesti lehtikoriksi. Tykkään kovasti. Löysin myös Lingon&Blåbär-merkkisen ihanan paidan ja JAP-merkkisen topin itselleni. Ne menivät saman tien pyykkiin käyttöönottoa varten.
 
 
Isäntä teki iltapalaa, joten nyt nauttimaan herkuista. Huomenna luvassa uintia kolmasluokkalaisten poikien kanssa ja omien ykkösluokkalaisteni kanssa reipas ja työntäyteinen päivä!
 
 
 
 

4 kommenttia:

 1. Pussukkaidean joudun sinulta nyt nappaamaan.. en ole koskaan edes ajatellu miten kätevästi ne kulkisikin pussukassa. Tyhmä pää =)) Neulominen ollu itsellä jossain takavasemmalla..kaikki muukin tekeminen. Taas se joku päivä iskee..ihan varmasti=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ota ihmeessä käyttöön vaan, Jaana! Suosittelen, sillä tosi kätevästi kaikki on mukana, jos vaikka viikonloppureissulle tahtoo neulomuksen mukaan.

   Poista
 2. On sinulla erinomainen kirppissilmä, kun löydät kaikkea ihanaa edullisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se johtuu siitä, että kirppishimoni vie minut sinne harva se päivä... Vähitellen siinä kehittyy se silmäkin varmaan, mutta sattumallakin on varmasti osuutensa. Taidan usein vaan osua paikalle, kun jotain kivaa on tuotu myyntiin.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!