Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

torstai 19. syyskuuta 2013

Kannuja ja tunnistusta

Kerroin, että olen jotenkin hullaantunut erilaisiin kannuihin. Näin on, olen oikeasti vähän tai vähän enemmänkin heikkona näihin, joten teen joka kerran sellaisen ohittaessani töitä, etten ostaisi mukaani uutta kannua...

Kannuja keittiön kaapin päältä
 
Näistä kaksi pienintä eivät ole käytössä, koristeina kaapin päällä vaan. Tuosta valkosesta mittakannusta on lohjennut palakin pois, mutta eipä tuo näy tuolta nykyisestä sijoituspaikasta lainkaan, vaikkei täydellinen olekaan. Pieni kannu on jotenkin hurmaavan mallinen. Tykkään sen kuviosta myös. Iso kannu on Arabian ja toimii meillä ihan käytössäkin, kun mehukannua kaivataan.
 
Sinikukkaista Arabiaa

Piippuleimalla
 
Tätä sarjaa löytyy ruokalautasia kahta kokoa ja pienet leipälautaset. Lisäksi tarjoiluvateja ja tuo suloinen kastikekannu! Nämä ovat myös isovanhempieni vanhoja astioita. Tätini on ne minulle antanut edelleen. Näistä minulla ei kuitenkaan ole tarkempaa tietoa, joten kysynkin sitä nyt teiltä. Jos tunnet vanhoja astioita, kerro minulle, mitä sarjaa tämä on? Milloin tätä on valmistettu? Mielenkiinnolla odotan, jos joku tietäisi enemmänkin.
 
Touhukasta torstai-iltaa, sukkia neuloen...
 
 
 

3 kommenttia:

 1. Toinen kannuhullu ilmoittautuu!
  Kauniita ovat kannusi, eikä tosiaan haittaa ollenkaan vaikka pala puuttuukin :-)

  VastaaPoista
 2. Minäkin tykkään ihan hirmuisesti kannuista, varsinkin vanhoista :)

  VastaaPoista
 3. Netistä löytyy paljon tietoa vanhoista Arabian astioista. Arabian omiltakin sivuilta, myös helsinkiläisen Astialiisa -liikkeen sivuilta saatat löytää hyviä vinkkejä, samoin Laatutavara.comin sivuilta.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!