Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

keskiviikko 28. elokuuta 2013

Narupalloja kotoisasti

Olettekos askarrelleet paperinarusta tai kuten tässä, pellavalangasta ilmapallojen päälle tehtäviä palloja? Minä olen tehnyt erikokoisia palloja töissä ja itselleni sen ison valopallon, josta kuvia on ollut jo aiemmin. Tarvitaan vain sopivankokoisia ilmapalloja, mieluista lankaa tai paperinarua sekä Eri Keeperin tms. ja veden seosta, jossa lanka kastellaan. Liimainen lanka kieputellaan ilmapallon päälle. Pallo rikotaan, kun liima on kunnolla kuivunut. Lopuksi voi halutessaan lakata pallot. Helppoa ja hauskaa hommaa!

Voitin taannoin marttayhdistyksemme arpajaisista paketin jonkun martan askartelemia lankapalloja, jotka vasta nyt aion laittaa esille. Ensin suunnittelin niihin valoja, mutta ne ovat sen verran harvoja ja niitä on vain seitsemän, joten päätinkin laittaa ne tuollaisina ikkunan viereen koristeeksi. Tänään lakkasin pallot spraylakalla, joka on muuten mattalakkaa. En oikein kiillosta välitä, eikä se ehkä näihin sopisikaan. Lakkasin takapihalla ja ripustin pallot mattotelineeseen kuivumaan. Tässä ne nyt kevyessä tuulessa heiluvat!

 
Valosarja, jonka jo ehdin jostain alesta ostaa, päätyykin ilmeisesti kertakäyttömukeista tehtävään valosarjaan. Sellaista alkoi kovasti tehdä mieli, kun olin nähnyt kuvia niistä esim. Pinteristissa ja joissain blogeissa.
 
Illalla hain ystäväni ystävällisellä avustuksella hänen ystävältään (HÖH!) kolme isoa kassillista vaatteita pikkuprinsessalle! Ja kylläpä typykkä niistä tykkäsikin! Ensin ne piti lastata olohuoneen sohvapöydälle, sitten mummun syliin isoksi keoksi ja lopuksi hän yritti niitä vielä vaatekaappiinsakin asetella. Kiva keskiviikko takana, tulossa touhukas torstai! Kahvittelua kera ystäväjoukon luvassa huomenissa, joten naurua ja jälleennäkemisen iloa on luvassa paljon!
 
 

9 kommenttia:

 1. Lapsena, tyttökerhossa, tehtiin noita palloja :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen vasta aikuisena kokeillut näitä ensimmäisen kerran.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Eikö vaan olekin! Kotitekoisen version valopalloista voi tehdä helposti näistä!

   Poista
 3. Minäkin olen tehnyt noita palloja. Kestääkö ne muuten sadetta ulkona?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko, että sadetta kestävät. Nämä olivat vain kuivumassa hetken, että lisäämäni spraylaikka kuivui!

   Poista
 4. Kauniita :) Tässä jo joulua kohti ollaan menossa niin voikohan niitä tehdä pienenä? Näyttäisi joulukuusessa hauskalta :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!