Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

tiistai 27. elokuuta 2013

Tyrni, vitamiinipommi


Kuin kultaa pihasta, kulhollinen tyrniä. Mies poimi ja pakasti pikkupusseihin. Nimittäin hän on se joka näitä syökin. Hän tykkää ottaa kourallisen marjoja suoraan pakkasesta ja nauttia ne ihan vaan sellaisenaan. Minulle tyrni on aivan liian hapan, enkä montaa marjaa viitsi syödä. Sen vitamiineja ja omega-3 -rasvahappoja sekä flavonoideja sisältävä koostumus kyllä olisi terveellistä, mutta kun ei uppoa, ei oikein millään. Kaikki kuitenkin tulevat syötyä, mies pitää siitä huolen. Lisätietoa tyrnistä löydät mm. täältä. Vinkkilän luomutuotteen sivuilta.

Meillä on viisi pensasta tyrniä pihassa. Se on kova leviämään ja uusia pieniä alkuja ajetaan surutta nurin ruohonleikkurilla kaiken aikaa. Yksi on Rudolf, joka pölyttää muut. Niiden neljän muun nimi on Raisa. Olemme aikoinaan saaneet nämä pensaat pieninä taimina lajista kovin innostuneelta, entiseltä kaupunginpuutarhuri Marjamäeltä, joka asui tässä lähellä ja toi tyrniä vähintään joka toiseen pihaan meidän kylälle.

Vielä on aronian mustat marjat pensaissa. Ne pitäisi kohta myös poimia pois. Nekin muuten sisältävät paljon vitamiineja. Hilloksi taidan ne taas laittaa, kun en muutakaan keksi. Mukavaa tiistai-iltaa!

4 kommenttia:

 1. ihanan näkönen, en oo ikinä maistanu pelkästään marjana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terveellisyyden takia noita olis kiva syödä. En kuitenkaan saa tyrniä, puolukoita, enkä karpaloita syötyä, kun happamat maut ovat minusta kauheita. Saitko Riikka hilloja tänä kesänä pakkaseen? Paikoitellen pohjoisessa oli hillaa hyvin, paikoin ei juuri yhtään.

   Poista
 2. Meidän aroniat meni mustarastaiden suihin. Eilen huomasin, että rastaat ovat hävinneet, mutta niin olivat marjatkin.

  VastaaPoista
 3. Minulla tapana lisätä tyrnimarjajauhetta puuroon.

  Voisiko edellisen postauksen kärhö olla lumikärhö?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!